Svečani koncert, dar PMI-a

Svečani koncert, dar PMI-a

Srijeda, 5. 12. 2018.

Članovi Društva Prijatelja Maloga Isusa iz župe Gospe od Pojišana u Splitu, pod vodstvom pročelnice i voditeljice Društva s. Dolores Brkić, organizirali su svečani koncert 4. prosinca 2018. Razlog je bio u okviru trodnevnice za pripremu blagdana sv. Nikole koji se na Pojišanu posebno slavi, a zavjetno je svetište za pomorce. Također nam je bila nakana kod našeg dogovora, dati jedan glazbeno-molitveni poklon župi u Jubilarnoj Stadlerovoj godini.


Nakon večernje sv. Mise obratio se župnik fra Žarko pozdravnim i zahvalnim riječima izvođačima i svim nazočnima. Sestra Dolores je nastavila istaknuvši svrhu jer je to bio dar župi, posebno pomorcima i njihovim obiteljima. Uslijedilo je predstavljanje izvođača koji  su uz svoje glazbene talente također i članovi Društva PMI-a. Na poseban način istaknula je pročelnica, kako je sv. Nikola spasio mnoge pomorce na morskim bespućima. Večeras ga molimo da nas čuva u svakodnevlju valova, bilo na moru bilo na kopnu.

Prof. Ivan Bošnjak i Mladen Bonomi, bili su zvijezda ove predivne večeri. Treća izvođačica nije bila zbog bolesti. Prof. Bošnjak je sve nadoknadio i obojica su pobrali srdačni pljesak!

Na koncu je s. Dolores kazala kako su nas glas, orgulje i klavir odveli u visine. Pozvala je  da  svi zajednički zapjevamo adventsku pjesmu Visom leteć, s naglaskom na pripjev Srca gore, usmjerivši naša srca i misli gore u nebo odakle nam dolazi mir i spasenje.

Solist Bošnjak je na koncu otpjevao Ave Maria od Schuberta zaželjevši da to bude njegova pjevana molitva za sve nazočne, iako je u programu već otpjevao Ave Maria od Arcadelta. Buran pljesak orio se obojici za kraj, uz zahvalnu riječ župnika.

 Zrinka Ančić, PMI-a

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve