Tatin dan u vinkovačkom DV “Cvjetnjak”

Tatin dan u vinkovačkom DV “Cvjetnjak”

Četvrtak, 19. 3. 2015.

U četvrtak 19. ožujka, blagdan svetoga Josipa, najstarija grupa vinkovačkog dječjeg vrtića "Cvjetnjak" proslavila je svečanim euharistijskim slavljem u župi sv. Euzebija i Polina. Zahvalili smo dragom Bogu za svoje očeve i za svu ljubav koju nam pružaju. 



Za taj blagdan posebno smo se pripremali, pa su se tako djeca podsjetila tko je bio sveti Josip i što je on značio u Isusovom i Marijinom životu. Da bi jasnije shvatili što je za Isusa značio sveti Josip, razgovarali smo što svima nama predstavlja otac, jer blagdan svetog Josipa sa sobom veže i Dan očeva.


Pripremljeni za dotični blagdan, te praćeni lijepim vremenom kratko smo se prošetali do crkve, gdje nas je dočekao vlč. Tadija Pranjić, župnik župe. Tako smo prekrasan, skoro i proljetni dan, započeli svetom misom. Na početku svete mise župnik je pozdravio djecu našeg vrtića te im uputio riječi poticaja. 


Nakon euharistijskog slavlja djeca su od vlč. Tadije dobila sličice svetoga Josipa, da ih podsjeti na ovu lijepu uspomenu te u njihovim obiteljima i daljnjem odrastanju zaživi njihova pobožnost prema svetom Josipu kao zaštitniku naše Domovine.

  Vijesti - Sve