Tuga u srcima, bol u grudima, suze na očima, nada u dušama!

Tuga u srcima, bol u grudima, suze na očima, nada u dušama!

Srijeda, 16. 10. 2019.

Danas smo se sabrali oko lijesa naše drage sestre M. Karmen Žuljević. Nagli prekid jednog plodnog života zatekao nas je nespremne za oproštaj od jedne ljubazne, smirene i drage osobe. Tragični događaj stavio nas je u stanje preispitivanja vlastitog života i životnih vrednota. 


 Njezin rad sa bolesnicima, godine života i mladenački elan, nisu dali naslutiti da se takav život može naglo ugasiti. Gospodinu su poznati svi naši putovi, On njima ravna, vodi nas i upravlja s nama, samo mi to počesto zaboravimo. Zbog toga se zatečemo kad nas iznenadi svojim pohodom, bilo nas, naše najbliže ili naše znance. Tako nas je i ovih nekoliko dana stavio pred ispit savjesti: što su nam prioriteti, kako živimo, što radimo, čime ga slavimo. Iznenadna smrt naše susestre, za koju smo mislili da još dugo može raditi na slavu Božju, potakla nas je na miso-jesmo li spremni za susret s Njime?.

Veličanstveni ispraćaj s. M. Karmen, ljudskim očima gledano pokazao je svu ljepotu redovničkog poslanja. Brojni svećenici, naše susestre iz svih zajednica koje su mogle zbog svakodnevnih obaveza doći i oprostiti se od naglo prekinutog života, pacijenti i njene kolegice iz službe, rodbina, prijatelji i mještani Trilja, Garduna i Košuta, članovi DPMI-a iz Dugopolje,  župe Gospe od Pojišana iz Splitu, kojoj je pripadala, pokazali su koliko je vrijedan jedan redovnički život u njihovim očima. Vrhovna glavarica s. M. Marija Banić, sa savjetnicom s. M. Vedranom Krstičević iz Zagreba, s. Marija Filipović, s. Rudolfa Parađik, s. Vitomira Bagić i još nekoliko sestara iz sarajevske provincije, brojne redovnice drugih redova našeg Grada svojom nazočnošću odale su počast sestri čiji se životni put naglo prekinuo.

Generalni vikar mons. Miroslav Vidović u ime oca Nadbiskupa i svoje osobno ime izrazio je osjećaje sousjećanja provincijskoj glavarici i našoj Provinciji kao i njezinim rođenim sestrama, kojeg je pod sv. Misom pročitao don Stipe Ljubas župnik Trilja. On se dirljivim riječima oprostio od s. Karmen,(oba teksta bit će objavljena u jednoj cjelini). U ime sestara naše Provincije od s. M. Karmen oprostila se provincijska glavarica s. M. Terezija Pervan (tekst će također biti naknadno objavljen). Ona je također pročitala dobivene sažalnice od provincijskih glavarica zagrebačke i sarajevske provincije.

 Za vrijeme misnog slavlja i sprovodnog obreda liturgijsko pjevanje predvodio  je mješoviti zbor župe Presvetog Srca Isusova u Košutama, kojim je ravnala s. M. Mirta Lišnić . Nakon sprovodnog obreda s. M. Karmen pokopana je u sestarskoj grobnici u Košutama. Kad se grobnica gradila tko je mogao pomisliti da će s. M. Karmen u njoj prva naći počivalište i tu čekati uskrsnuće mrtvih.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve