U Subotici održan HosanaFest u znaku jubileja i Godine sv. Josipa

U Subotici održan HosanaFest u znaku jubileja i Godine sv. Josipa

Utorak, 21. 9. 2021.

U Subotici 18. i 19. rujna 2021. održan je festival duhovnih skladbi HosanaFest u znaku jubileja i Godine sv. Josipa. Ove godine bile su dvije finalne večeri. Prošle godine trebao se održati jubilarni  petnaesti festival. Zbog situacije u cijelom svijetu odgođen je.

Prve večeri predstavljene su pjesme s HosanaFesta 2020., pod geslom „Ima smisla“. Druge večeri predstavljene su pjesme s HosanaFesta 2021. Pod geslom „Ne boj se…“

Na prvoj večeri nastupilo je četrnaest izvođača iz Njemačke, Austrije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Ove večeri nastupili su i predstavnici iz župe Presvetog Srca Isusova Prozor koji su zadovoljili sve uvjete natječaja i na taj način osigurali nastup prve i druge večeri. Na jubilarnom festivalu nastupila je Vokalno instrumentalna skupina „Speranza“, predstavila se pjesmom „Zrno po zrno“. Tekst za ovu glazbu napisala je Marija Perković, autor glazbe je mladi glazbenik iz župe Prozor Ivan Vlajčić. Drugu pjesmu na ovoj večeri izveo je župljanin župe Prozor kant autor Vlado Kudić koji je autor teksta i glazbe „Viva Doloroza“.

Druge večeri 19. rujna održan je šesnaesti po redu HosanaFest. Od pristiglih skladbi stručni žiri izabrao je četrnaest najboljih skladbi koje su imale pravo nastupa.

Ovaj festival uz humani cilj i natjecateljskog karaktera. Izvođači su došli iz Hrvatske, Švicarske, Njemačke, Srbije, te Bosne i Hercegovine. Voklano instrumentalni sastav „Speranza“ i ove večeri predstavila se pjesmom „Budi poput Josipa“. VIS „Speranza“ za ovu pjesmu dobila je prvu nagradu za najbolji tekst. Tekst je pisala Marija Perković. Autor glazbe je mladi glazbenik župe Prozor David Glibo. Pjesmu je izvela Iva Glibo.

Još jedna djevojka iz župe Prozor izvela je pjesmu o Sluzi Božjem Petru Barbarić. I ove večeri kant autor Vlado Kudić pjevao je o travničkom školarcu.

s. Marinela Zeko

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve