U zagrljaju Prijatelja….

U zagrljaju Prijatelja….

Ponedjeljak, 20. 11. 2017.

Zvučala je nevjerojatna, ali na žalost tužna i istinita vijest, da je u ponedjeljak, 20. 11. 2017. umro naš župnik, preč. Alojzije Žlebečić. Njegovu smrt označila su zvona naše župe, zvona župe Krista Kralja te zagrebačke katedrale. U nedjelju 25. kolovoza 2013. godine, na svoj 69. rođendan dolazi kao pastir u župu Sv. Ivana Krstitelja na Novu ves.


Svojih 45 godina svećeničke službe započinje u ožujku 1972. godine kao đakon, te iste godine u mjesecu lipnju zaređen je za svećenika. Kao svećenik službovao je  u župi Krista Kralja u Trnju kao župni vikar, u župi sv. Josipa u Šišljagiću kao upravitelj župe, u župi Krista Kralja kao upravitelj župe i višegodišnji dekan Maksimirsko-trnskog dekanata do dolaska u župu sv. Ivana Krstitelja.

Autor je trilogije komentara nedjeljnih i blagdanskih čitanja pod zajedničkim naslovom „PER ASPERA AD ASTRA - KROZ TRNJE DO ZVIJEZDA“. Svoje propovijedi zamislio je kao osobni hod „kroz trnje do zvijezda“, želeći ovomu našem zemaljskom životu približiti dar neba, koji nam dolazi po Isusu Kristu. Kroz protekle četiri godine, boraveći u našoj župi, upoznao je mnoge naše obitelji, ušao u naše domove, susretao se s problemima naših župljana, pomagao im u njihovim potrebama.

Kao Prijatelju Maloga Isusa velika Vam hvala što ste revno, redovito i s velikom ljubavi služili svete mise u župi i samostanskoj kapelici, bodrili nas i podupirali u duhovnom, molitvenom i karitativnom radu. Hvala Vam za sve što ste za nas učinili, za svaki zagrljaj, za svaki trenutak proveden s nama. Hvala Vam i za sav trud kojim ste do sada uz Božju pomoć vodili našu župu. Dragi naš preč. Alojzije, Vi više niste s nama i mi kao da tek sada u tišini srca, spoznajemo dubinu Vaših toplih riječi, stoga kao župna zajednica osjećamo potrebu izreći riječi zahvale Malom Isusu na daru Vaše kratke prisutnosti među nama.

Neka Vam dobri Otac udjeli vječni mir!

Mirjana Džajo PMI
Sv. Ivan Krstitelj – Zagreb


  Vijesti - Sve