Uskrsna čestitka

Uskrsna čestitka

Subota, 15. 4. 2017.

A Marija je stajala vani kod groba i plakala. ... Kaže joj Isus: 'Ženo zašto plačeš? Koga tražiš?' Misleći da je to vrtlar, reče mu ona: 'Gospodine, ako si ga ti odnio, reci mi gdje si ga stavio i ja ću ga uzeti.' Kaže joj Isus: 'Marijo!' Ona se okrene te će mu hebrejski: 'Rabbuni!' – što znači 'Učitelju!' (Iv 20, 11; 15-17)


Uskrs, 2017.

Poštovane sestre Provincijalke, drage sestre, sestre novakinje, postulantice i pripravnice!

U osvit uskrsnog jutra pođimo i mi s Majkom Marijom i pobožnim ženama k Isusovu grobu. Poput njih, donesimo Gospodinu svoje 'mimoirise' koje smo mu pripremale kroz četrdeset dana korizme. Kod groba ćemo pronaći otkotraljan kamen i kao Marija Magdalena prepoznati svoga Učitelja. Radujmo se i mi svim srcem pobjedi našega Gospodina nad smrću i grijehom. Veselimo se što smo u broju onih kojima Uskrsli svaki dan povjerava zadaću naviještati braći i sestrama Njegovu Radosnu vijest. Prikažimo naše služenje i svaku žrtvu kako bi cijelim svijetom, na poseban način u ratom zahvaćenim zemljama zavladao mir, dar Uskrslog Gospodina. Puninu uskrsne radosti živimo u našem sestrinskom zajedništvu i sa svima kojima smo poslane.

Zajedno sa sestrama iz Vrhovne uprave želim svim članicama drage nam Družbe sretan i blagoslovljen Uskrs. Vaša u Isusu i Mariji

s. M. Radoslava Radek, vrhovna glavarica

  Vijesti - Sve