VAS SAM NAZVAO PRIJATELJIMA

VAS SAM NAZVAO PRIJATELJIMA

Subota, 31. 10. 2020.

Nadahnuti tekstom iz Ivanova evanđelja (15, 9-17); kao pravi Isusovi prijatelji vođeni ljubavlju i vjerom odlučili smo iskazati pažnju pokojnima koji su nas svojom ljubavlju zadužili.

U subotu 31.10. u oči svetkovine Svih svetih i Dušnog dana mi PMI-a i s.Imakulata Lukač popodnevne sate proveli smo našem groblju u Stenjevcu i to na pet posebnih mjesta. Kod velikog križa ispred naše crkve, spomenika branitelja i grobova svećenika, Služavka Malog Isusa i pokojne PMI-a Anke Ćalić.

Krenuli smo od križa ispred crkve gdje smo prvo pročitali tekst Ivanovog evanđelja (15, 9-17). Isus nas u ovom tekstu uči da u svojoj slobodi prihvatimo njegovu zapovijed i ono što je on učinio za nas da to i svjedočimo. Vjerujemo da su svi oni koji su slušali Tvoju zapovijed, slijedili i svjedočili Te ubrojeni među svete.

Nakon toga slijedilo je na navedenim mjestima paljenje svijeća i molitva desetice krunice Božjeg milosrđa za duše da se što prije očiste od svih slabosti i uđu u kraljevstvo Božje i prikladna pjesma. Kod križa ispred crkve molili za duše pokojne rodbine, dobročinitelja, onih kojih se nema nitko spomenuti, za sve koji počivaju u ovome groblju i zapjevali pjesmu Ima jedna duga cesta. Kod spomenika branitelja moli samo sve poginule branitelje Domovinskog rata i stradale u oba Svjetska rata posebno za čije grobove ne znamo uz pjesmu Život svoj prikazujemo Bogu. Kod grobova svećenika i SMI-a molili smo i zahvaljivali za ono što su nam kroz svoju posvećenu službu darovali uz pjesmu Krist jednom stade na žalu. Na kraju smo završili kod groba naše prijateljice pok. Anke Ćalić, uz molitvu za njezinu dušu i  uz pjesmu Zapali svjetlo.

Duboko vjerujemo da su sve duše pokojnika za koje smo molili svojim životom zapalile mnogo i drugih svijeća i da su već u kraljevstvu Božjem naši zagovornici, te da mole za nas da budemo svjedoci Isusove ljubavi, da uđemo u kraljevstvo Božje i budemo pribrojeni općinstvu svetih.

PMI - Stenjevec

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve