Večer dobročinitelja

Večer dobročinitelja

Četvrtak, 7. 3. 2019.

U petak 1.ožujka 2019., u hotelu President  u Solinu, održana je treća po redu večer dobročinitelja za inicijativu "40 dana za život" i udrugu " Hrvatska za život".

 


S ponosom treba istaknuti da su dva stola u dvorani bila popunjena članovima Društva Prijatelja  Malog Isusa iz Splita koji i inače podržavaju rad Inicijative i koji su zajedničkim snagama, punog srca, donirali za potrebite.Večer je molitvom započeo don Mijo Grozdanić koji nas je uveo u srž značenja ovog uzvišenog apostolata.

Rad Udruge predstavila je gđa Marija Šošić, regionalna koordinatorica Inicijative te nam predstavila goste koji su tijekom  večeri iznosili svoja svjedočanstva.

Posebno potresno svjedočanstvo je bilo od jedne gospođe koja je više puta abortirala, te je emocionalno uništena konačno svoj mir pronašla u Bogu i to putem seminara " Oprostom oslobođene" kojeg organizira Udruga, a namijenjen je ženama ranjenima iskustvom spontanog ili izabranog pobačaja.

Zaključno obraćanje gostima večeri imao je predsjednik udruge Hrvatska za život" i inicijative 40dana za život g. Ante Čaljkušić istaknuvši plan za skoro otvaranje Centra za život i savjetovalište u Splitu.

Budući da pojmovi oskudno i obilato ne mogu i ne smiju biti generalno prosuđivani i određivani,  svaki je dobročinitelj bio pozvan da molitvom pronikne u svoje srce i potraži odgovor koliki iznos može izdvojiti za izgradnju  kulture života u 2019.godini.

Model bebice star 12 tjedana te svijećnjaci izrađeni od ruku  štićenica  kuće Majke Krispine iz Međugorja  bili su pokloni dobročiniteljima kao trajno sjećanje na ovu večer.

Meri Ribičić-PMI-a, Žrnovnica

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve