Zahvalna molitva za 130. rođendan Družbe

Zahvalna molitva za 130. rođendan Družbe

Subota, 24. 10. 2020.

Gospodine, ovdje smo pred tvojim jaslicama kao i toliko puta do sada. Danas ti dolazimo zahvalna srca…donosimo ti sebe i sve što nosimo u svojim životima, obiteljima, na svojim radnim mjestima… predajemo ti sve! Sve ono što predstavlja naše breme, ali i sve ono što nas raduje i ispunja nadom! Hvala ti što tebi možemo doći sa svime što jesmo! Hvala ti što se pred tvojim jaslicama sve naše, veliko i teško što prožima naše živote, pretvara u neznatno i drugačije pred blagim pogledom na malo Djetešce koje je naš svemoćni Bog!

Danas ti želimo zahvaliti za sve … Hvala ti što nas ne ostavljaš, što nas hrabriš, ozdravljaš, nadahnjuješ! Hvala ti i za Družbu sestara Služavki Maloga Isusa koja već 130 godina nosi i pronosi tvoje ime nadahnjujući se na betlehemskom misteriju! Hvala ti za blagoslov koji daješ sestrama, ali i nama suradnicima sestara PMI-a! Uistinu, tvoj blagoslov nam je najveći DAR! Kroz iskustvo tvoga blagoslova otkrivamo kako ti sve vodiš i znano ti je što nam je potrebno! Otkrivamo kako vrednuješ naše tiho i uporno, ustrajno služenje kao i ustrajnu molitvu! U daru tvoga blagoslova, Maleno Dijete otkrivamo kako je i najmanja gesta dobrote učinjena bližnjemu iz ljubavi, neizmjerna sila koja pokreće umorni i tromi; sad već uznemireni svijet…primi i te naše nemire…strahove…bolesti…nemoći…sve ti stavljamo pred Tvoje jaslice poput sluge Božjega Josipa Stadlera koji je satima molio i crpio snagu iz tvojih jaslica! Njegovo nas pouzdanje također hrabri; njegovo povjerenje u providnost nas potiče da ne klonemo već da se uzdamo i ustrajemo… njegova velikodušna i neumorna ljubav nas opet i opet potiče…Dolazimo ti poput oca Tobije…koji je, iako pritisnut  bremenom života, bolešću i neimaštinom, imao snage i ne znajući, predati se vodstvu Božjeg arkanđela Rafaela!

Toliko nas ljubiš Gospodine i bdiješ nad plamenom naše duše…on neumorno gori…nekad tinja…nekad iskri…ali ne gasne… Hvala ti! Blagoslovi ovu zajednicu PMI-a! Ojačaj nas.. okrijepi…oslobodi od svega što nas priječi da budemo svjedoci tvoje ljubavi…oslobodi nas od svih zapreka i daj da na našem putu služenja svoje oči nepokolebljivo upiremo samo u TEBE!

PMI-a Retkovec

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve