Zvono ljubavi u Drugoj gimnaziji

Zvono ljubavi u Drugoj gimnaziji

Ponedjeljak, 18. 3. 2013.

Prijatelji Malog Isusa Druge Gimnazije Split, uoči svetkovine sv. Josipa 18. 3., u školi su organizirali humanitarnu izložbu, zajedno s udrugom Zvono iz Splita. Korisnici ove udruge su osobe s mentalnom retardacijom s područja grada Split, Kaštela, Strožanca i Dugopolja.


Zadaća njihovog stručnog tima je omogućiti korisnicima i njihovim obiteljima podršku da steknu najveći mogući stupanj samopouzdanja u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti. Pružaju im razne usluge u svakodnevnom življenju i pomoć u obitelji, šetnje, razgovori, pratnja kod liječnika, savjetovanje i sve što im je potrebno da bi im omogućili što svrsihodniji život.

Članovi mobilne usluge iz udruge saznali su za djelovanje PMI-a u Drugoj gimnaziji, te su nas zamolili za pomoć i suradnju. Rado smo se odazvali jer to je i svrha našeg djelovanja.

Učenici i profesori su kupnjom raznih Uskrsnih ukrasa omogućili ovoj populaciji bar jednu radost više. Osjećaj zadovoljstva kad činimo dobro zvonio je i zvoni u našim srcima. Zvono uvijek poziva, naglašava, ali i naviješta radost Uskrsa.

Antonela Barun

  Vijesti - Sve