U službi Malog Isusa Utorak, 26. 3. 2013.

VRHOVNA UPRAVA DRUŽBE SESTARA SLUŽAVKI MALOGA ISUSA

Zagreb, Naumovac 12

Odgovara

  • s. M. Radoslava Radek, vrhovna glavarica
  • Glavna urednica, s. M. Ana Marija Kesten

Uredničko vijeće:

  • s. M. Petra Marjanović
  • s. M. Ljilja Marinčić
  • s. M. Jelena Marević

Omotnica: O. Berberović, akademski slikar

Tisak: „Naša djeca“, tiskara d.d., Zagreb

Naklada: 200 primjeraka

Drage sestre i dragi prijatelji!

 

Početak godine 2013. uveo nas je u vrijeme intenzivnog živ‐ ljenja Godine vjere u Crkvi. S velikim zanimanjem pratili smo programe, apostolska pisma, kateheze općih audijencija, nedjeljne poruke kod Angelusa i apele pape Benedikta XVI. U njihovu središtu bio je navještaj Božje Riječi, vjera u Isusa Krista, briga za čovjeka i njegovo spasenje. U svakoj izrečenoj i pisanoj poruci koju nam je Sveti Otac želio podariti, krije se duboko iskustvo njegovog osobnog života s Bogom.
 
Dok smo iz tih poruka crpili snagu i nadahnuća, kušali ih stavljati u naše prog‐ rame kroz Godinu vjere, svijetom je odjeknula vijest odreknuća pape Benedikta XVI. od papinske službe. Tom odlukom još više je posvjedočio svoj osobni hod s Kristom. Riječima koje nam je podario na kraju svoga pontifikata to svjedoči: „Uvijek sam znao da lađa Crkve nije moja, nije naša, već Njegova, a On neće dopustiti da potone.“ On odlazi, ali njegove riječi i djela ostaju kao zapaljena svjetiljka u Crkvi.
 
U Apostolskom pismu Porta Fidei, pozvao nas je da u Godini vjere nastojimo više upoznati „Svece sa svoga teritorija“, jer „oni su nam istinski svjedoci vje‐ re.“ Njih naziva našim „Suputnicima“, te nam savjetuje kako bi „svatko trebao imati sveca koji mu je blizak, da ga po molitvi i zagovoru osjeća uza se, ali i da ga nasljeduje.“
 
Nadahnute ovim pozivom, željele smo u našem novom broju vjesnika, U službi Maloga Isusa, podariti Vam poruke, događaje i iskustva milosnog hoda sa „Su‐ putnicima“ koje je Gospodin stavio na naš hodočasnički put. Kao nadahnuća s prijeđenog puta sa „Suputnicima“ darujemo Vam naša razmišljanja i svjedo‐ čanstva koja su nastala iz „tišine u kojoj Bog može govoriti.“
 
Zahvalne smo Bogu za „Suputnike“ koje je podario našoj Družbi. Molimo ih neka usmjere naše korake, i povedu nas putem kojim kroči Uskrsli Krist. On, naš dobri Pastir neka hodi ispred nas, i otvara nam nove obzore našeg poslanja u Crkvi.
 
Svim našim dragim čitateljima želimo ‐ Sretan i blagoslovljen Uskrs! Aleluja! 
 
Uredništvo 

Preuzmite dokument:

Vjesnik družbe sestara Služavki Maloga Isusa (Broj 1/369, ožujak, 2013. Godina ‐ LVIII)   (2.58 MB)
  Naša izdanja - Sve