Pastoral duhovnih zvanja

Pastoral duhovnih zvanja u Družbi se uklapa u određene crkvene okolnosti i tvori dio redovitog pastorala kršćanske zajednice. To djelovanje je u službi Gospodina koji neprestano poziva i šalje, u službi Crkve kojoj trebaju duhovna zvanja i u službi mladeži koja ima pravo na pomoć pri izboru zvanja. Crkva je posrednica između Boga koji poziva i onih koji su pozvani da prihvate darove Duha Svetoga.

Naša Družba kroz pastoralno djelovanje sudjeluje u brizi za duhovna zvanja Crkve, a sve sestre smatraju brigu za podmladak Družbe svojom osobitom dužnošću. U promicanju redovničkih zvanja služe se prikladnim sredstvima, a osobito svjedočenjem sveta i krjeposna života, koji je najsnažniji poticaj mladima da prigrle redovnički život. (usp. Konstitucije Družbe čl. 9) 

„Blažena Djevica Marija, Majka našega Spasitelja, imala je hrabrosti prigrliti taj ideal, stavljajući svoju mladost i svoje oduševljenje u Božje ruke. Molimo ju neka svim mladima koji su na putu traženja svoga životnog poziva svojim zagovorom izmoli istu otvorenost srca, istu spremnost odgovoriti: 'Evo me' na Gospodinov poziv i s istom radošću pohitati na put (usp. Lk 1,39) naviještajući ga cijelom svijetu.“ (Papa Franjo)

Djevojko, nalaziš se na raskrsnici života, osjećaš Božji poziv u duši, nisi sigurna u odabiru životnog puta, dođi k nama. U redovničkoj zajednici sestara Služavki Maloga Isusa otkrij put malenosti i nasljedovanja Učitelja života Isusa Krista.  On čeka dar tvoga srca u službi onih zbog kojih je postao čovjekom i došao na svijet. Poput mnogih djevojaka koje su se predale njemu i služile mu u našoj Družbi kroz 126. godina, daruj mu i ti ljepotu svoga srca i ljubi ga svim srcem i svom dušom u našoj redovničkoj zajednici.
 

O Bože, zar si pozvao mene?

Tvoje usne moje rekoše ime.

Svoju lađu sada ostavljam žalu,

odsad idem kamo šalješ me Ti.

 

Galerija slika:

  Formacija SSMI - Sve