Izvorna karizma Družbe

Kad je Bog htio pokazati svijetu da ga neizmjerno ljubi, onda nije našao ništa tako nježno kao maleno djetešce. I tako je Bog ljubio ovaj svijet da je za njega svoga Sina dao, a Sin je tu ljubav pokazao time što je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa, postavši djetešce od Blažene Djevice Marije. Kao Služavkama Maloga Isusa pristoji se da upravo gorite od ljubavi prema njemu. Sluga Božji Josip Stadler

Ljubav prema Bogu je naše osnovno raspoloženje i po njoj služimo nejakoj i zapuštenoj siročadi, nevoljnicima i patnicima. U njima gledamo Maloga Isusa koji je radi nas bio malen i koji je za nas trpio. U tom služenju slijedimo primjer Presvete Djevice Marije. (Konstitucije Družbe čl. 2)

Družba sestara Služavki Maloga Isusa zauzima se u izgradnji i rastu cijeloga Otajstvenoga Tijela Kristova te sudjeluje u životu i poslanju mjesnih Crkava: molitvom, djelima pokore, djelotvornom ljubavlju i primjerom vlastitoga života. Stoga je svrha Družbe i zadaća svih njezinih članica, da po karizmi služenja koju primamo od Duha Svetoga po Isusovu primjeru služimo najmanjoj braći: nejakoj siročadi, zapuštenoj djeci, zaboravljenim starcima, bolesnicima i siromasima. (Konstitucije Družbe čl. 3)

 

Galerija slika:

  Apostolat SSMI - Sve