Formacija u Družbi sestara Služavki Maloga Isusa

Odgoj
Put do ostvarenja redovničkog poziva u Družbi sestara Služavki Maloga Isusa vodi kroz odgojna razdoblja Družbe: pripravništvo, koje čine kandidatura i postulatura, novicijat i juniorat i trajni odgoj. U tom razdoblju osoba se razvija u naravnoj i kršćanskoj zrelosti, raste u duhovnom životu i postupno otkriva i usvaja način života i djelovanja koji odgovara karizmi Družbe. Svrha je odgoja: rast ljudske osobe u njezinoj cjelovitosti, neprestanom slušanju Božjega poziva, u odgovaranju na njega i u trajnom usklađivanju s Božjom voljom.

Kandidatura

Kao što je svet Onaj koji vas pozva, i vi budite sveti u svemu življenju. Ta pisano je: Budite sveti jer sam ja svet. (1 Pt 1, 15.16)

Kandidatura je prvo razdoblje pripravništva, određeno vrijeme što ga djevojka koja želi postati članicom naše Družbe treba provesti u našoj zajednici prije nego bude primljena u postulaturu, a traje najmanje godinu dana, ovisno o dobi u kojoj pojedina djevojka odluči pristupiti našoj zajednici. U kandidaturu se primaju djevojke koje su navršile 14 godina života, u dobi od završene osmogodišnje/devetogodišnje škole, a mogu doći i starije djevojke do 30 godina života a one koje imaju više od 30 godina za njih se traži posebna dozvola od vrhovne uprave Družbe. Kod primanja djevojaka vodi se računa o njezinu psihičkom i tjelesnom zdravlju, te treba imati iskrenu želju da se posveti Bogu i velikodušno preda služenju bližnjemu u djelovanju naše redovničke obitelji.

Uz molbu za prijem u kandidaturu treba priložiti:

  • krsni list,
  • potvrdu o krizmi,
  • slobodni list,
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenom stanju,
  • ispunjen određen upitni list
  • kratak životopis,
  • svjedodžbe o završenom školovanju,
  • za maloljetne djevojke pisani pristanak roditelja
  • pisanu preporuku župnika

Pripravnice u tom razdoblju usavršavaju poznavanje kršćanskog života, vježbaju se biti iskreno pobožne, u vladanju jednostavne i da se žrtvuju za drugoga. Upućuju se u sadržaj Bogu posvećenog života, upoznaju lik i djelo našeg Utemeljitelja sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera, te duh i povijest naše Družbe. Primaju pouku o raznim oblicima razmatranja, da se vježbaju u toj vrsti molitve. Privikavaju se na svjesno držanje reda i na jednostavno uljudno vladanje. Vježbaju se u raznim poslovima, i prema potrebi pohađaju škole sukladno vlastitim sposobnostima. Imaju  dnevni red prilagođen njihovoj dobi, gdje uz molitvu i rad imaju određeno vrijeme za odmor i rekreaciju.

Draga djevojko, ako želiš upoznati život u zajednici sestara Služavki Maloga Isusa, javi se na jednu od sljedećih adresa:

Sestre Služavke Malog Isusa
Samostan  Antunovac
Nova ves 55

ZAGREB
Tel. 01/ 46 66 716

smi.antunovac@gmail.com
 

Sestre Služavke Malog Isusa
Samostan sv. Ane
Milićeva 6

SPLIT
Tel.021/ 394 122

@ provincija.sestara.smi@gmail.com
 

Sestre Služavke Malog Isusa
Samostan Egipat
Bjelave 54

SARAJEVO

Tel. 00387/ 33 / 275 700
@ sestre.smi@bih.net.ba

 

Dođite i vidite! (Iv 1, 39)

Živio Mali Isus!

Uvijek u našim srcima!

 

Galerija slika:

  Formacija SSMI - Sve