Vijesti

Održana godišnja sjednica Vrhovne uprave Društva PMI

Subota, 18. 3. 2017.

U subotu 18. ožujka 2017.g. u generalnoj kući Družbe sestara SMI i sjedištu Društva PMI u Zagrebu održana je redovita godišnja sjednica Vrhovne uprave Društva Prijatelja Maloga Isusa. Na sjednici su se okupili svi članovi Uprave iz sve tri Provincije. 

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Poruka vrhovne glavarice Družbe za korizmu 2017.

Četvrtak, 2. 3. 2017.

S Božjom riječju kroz korizmu

Vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek uputila je korizmenu poruku članicama svoje redovničke zajednice.  U poruci se osvrnula na poruku pape Franje koju je uputio za korizmu ove godine, te na tragu njegove poruke pozvala je sestre da milosno vrijeme korizme posvete Božjoj riječi „koju smo u ovom vremenu pozvani slušati i nad njom revnije meditirati.“

Prilog: datoteka

Cijeli članak »

Poruka pape Franje za korizmu 2017.

Srijeda, 1. 3. 2017.

Draga braćo i sestre, korizma je novi početak, put koji vodi ka sigurnom cilju: Uskrsu, Kristovoj pobjedi nad smrću. To nas vrijeme uvijek snažno poziva na obraćenje. Kršćanin je pozvan vratiti se Bogu "svim srcem" (Jl 2, 12), ne zadovoljavati se osrednjošću već rasti u prijateljstvu s Gospodinom. 

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

25. Veljače, dan duhovne obnove u Družbi

Petak, 24. 2. 2017.

 Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!“(Lk 1, 38) 

Marija Majka Utjelovljene Riječi - uzor našega pomirenja s Bogom i poslušnosti Božjoj volji

Razmatranje za ovaj mjesec možete preuzeti u privitku.

Prilog: datoteka

Vrhovna uprava

95. Godišnjica nebeskog rođendana prve Družbine dobročiniteljice signore Giovanne Sorman

Srijeda, 22. 2. 2017.

Na današnji dan 22. veljače 1922. godine u Trstu, blago je preminula singora Giovanna Sorman (Ivana Zorman), prva dobročiniteljica Stadlerove ubožnice u Sarajevu (osnovana 1890.g.) u kojoj je se rodila i  Družba sestara Služavki Maloga Isusa. O 95. godišnjici njezinog prelaska iz ovoga života u vječni, s ljubavlju i zahvalnošću spominjemo se njezina dragog imena "Giovanna" i u molitvi pred Gospodinom prosimo vječni pokoj njezinoj duši.

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Služavke Maloga Isusa zahvalne Bogu za služenje blaženom kardinalu Alojziju Stepincu

Petak, 10. 2. 2017.

Danas 10. veljače slavimo blagdan blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

U zahvalnosti srca za veliko svjedočanstvo vjere ostavljeno nam od blaženog kardinala Stepinca, s ljubavlju se sjećamo i služenja naših sestara blaženom Kardinalu u njegovom rodnom Krašiću za vrijeme kućnog pritvora koji je trajao od 5. prosinca 1951. do njegove svete smrti 10. veljače 1960.

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Stadlerov dan s Božjom riječju

Srijeda, 8. 2. 2017.

I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu – slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca – pun milosti i istine. Iv 1, 14. 

Cijeli članak »

sljedeća »