Vijesti

Vrhovna uprava

46. Vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica

Ponedjeljak, 8. 5. 2017.

Skupina odgojitelj/ica koja se iz Zagreba zajedničkim prijevozom uputila prema Lovranu, prvog je dana Vijećanja, 3. svibnja 2017., pohodila Lanišće (Istra), mjesto u kojemu je mučeničku smrt podnio bl. Miroslav Bulešić. Tema vijećanja bila je Razumjeti i pratiti kandidate u formaciji prema integriranoj osobnosti

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Održan sastanak sestara odgojiteljica u redovničkoj formaciji Družbe

Četvrtak, 4. 5. 2017.

U srijedu 3. svibnja 2017. u Zagrebu u Generalnoj kući održan je sastanak sestara odgojiteljica u redovničkoj formaciji naše Družbe. Na sastanku su sudjelovale sestre kojima je povjerena briga odgoja pripravnica, sestara novakinja, sestara juniorki i trajni odgoj sestara u Družbi.

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Održan skup o 50. obljetnici Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Srijeda, 26. 4. 2017.

U povodu obilježavanje 50. obljetnice Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu 25. i 26. travnja organiziran je znanstveno-stručni skup. Pokrovitelji skupa su Hrvatska biskupska konferencija i Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine, a u organizaciji skupa, uz Ravnateljstvo, sudjeluju Hrvatsko katoličko sveučilište i katolički bogoslovni fakulteti Sveučilišta u Zagrebu i Univerziteta u Sarajevu.

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Održana proširena sjednica Vrhovne uprave Družbe i provincijskih glavarica

Utorak, 25. 4. 2017.

U ponedjeljak 24. travnja 2017., u Zagrebu u generalnoj kući Družbe, održana je redovita proljetna proširena sjednica Vrhovne uprave Družbe i provincijskih glavarica iz sve tri Provicnije. U nazočnosti sestara savjetnica vrhovne uprave s. M. Vesne Mateljan, s. M. Marije Banić, s. M. Imakulate Lukač, s. M. Jadranke Lacić, s. M. Ane Marije Kesten i provincijskih glavarica s. M. Anemarie Radan, s. M. Admirate Lučići s. M. Petre Marjanović, sjednicom je predsjedala vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek.

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Razamatranje za 25. travnja: S Marijom uz Isusa

Ponedjeljak, 24. 4. 2017.

 Mi sestre Služavke Maloga Isusa svakog 25. u mjesecu slavimo božićno otajstvo - Dijete Isusa, klanjamo se Božjem Sinu, prikazujemo mu sve one koji se svakodnevno preporučuju u naše molitve. Kroz ovu godinu uz Malenog Isusa družimo se i s Njegovom Majkom Marijom. Danas ćemo razmišljati o Marijinom zajedništvu s Isusom. Bilo nam svima blagoslovljeno zajedništvo u molitvi s Isusom i Marijom i njihovim štovateljima slugom Božjim Josipom Stadlerom i našim pokojnim sestrama.

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Prefekt Tajništva za komunikaciju o digitalnim izazovima pred Crkvom

Ponedjeljak, 24. 4. 2017.

Vatikan, 23. travanj 2017.  Mons. Viganò podsjetio je na Papine riječi koje pobuđuju oprez s obzirom na “društvenu izoliranost” koja favorizira “samo virtualne odnose“.

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posjetio zajednicu sestara u Generalnoj kući

Srijeda, 19. 4. 2017.

U utorak 18. travnja 2017. zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u pratnji svoga tajnika vlč. Ivana Lukića posjetio je zajednicu sestara Služavki Maloga Isusa u generalnoj kući. 

Cijeli članak »

sljedeća »