Devetnica sv. arkanđelu Rafaelu za 133. rođendan Družbe Nedelja, 15. 10. 2023.

Živo Mali Isus!

Poštovane i drage sestre, dragi Prijatelji Maloga Isusa!

Duhovnu pripravu za slavlje svetkovine svetog arkanđela Rafaela, nebeskog zaštitnika Družbe sestara Služavki Maloga Isusa  i proslavu 133. rođendana drage nam Družbe, slavit ćemo u ozračju održavanja XVI. Opće Biskupske sinode u Rimu pod geslom „Za sinodalnu Crkvu. Zajedništvo, sudjelovanje, poslanje“.

Bogu smo zahvalne što i naša redovnička zajednica po svom izvornom povijesnom poslanju kroz zajedništvo i sudjelovanje sestara sudjeluje na sinodalnom putu Crkve i svojim životom doprinosi širenju Božjega kraljevstva. Na taj put nas je poveo Duh Sveti preko sluge Božjega Josipa Stadlera, utemeljitelja Družbe čije se 180. obljetnice rođenja i krštenja sa zahvalnošću srca spominjemo i kome posvećujemo ovu Devetnicu.

Devetodnevnom molitvom svetom arkanđelu Rafaelu koja će nas uvesti u slavlje rođendana Družbe ujedinimo se i u molitvu za blagoslovljen rad Opće Biskupske sinode na što su nas pozvali i pastiri naših mjesnih Crkvi.

Ovogodišnju Devetnicu sv. Rafaelu priredilo je Vijeće za duhovnost i duhovnu baštinu oca Utemeljitelja u Provinciji. Sestre su željele iz riznice Devetnica sv. Rafaelu koje priređujemo duži niz godina satkati novu zbirku razmatranja i njima obogatiti našu ovogodišnju molitvenu pripravu za svetkovinu sv. Rafaelu. Primimo ih kao nadahnuća i poticaje za naš doprinos sonodalnom putu Crkve u ovom vremenu.

Zahvaljujem sestrama koje su nam priredile Devetnicu, te nas sve pozivam da se sjednimo duhom i srcem u molitvi i pripremi za 133. rođendan naše Družbe. Molimo da naše molitve prinosi sv. Arkanđeo Rafael pred lice Oca Svevišnjega i da ih po svojoj dobroti milostivo usliši.

Svima koji budu molili ovu devetnicu sv. Arkanđelu Rafaelu molim snagu u svim potrebama života.

Sveti Arkanđele Rafaele, moli za nas!

 

s. M. Ana Marija Kesten,

provincijska glavarica

Sarajevo 25. rujna 2023.

  Naša izdanja - Sve