Utorak, 31. 1. 2023.

Riječ nakladnika
Neka te blagoslivljaju, Gospodine, tvoji sveti

(Usp. Ps 145, 10)

Neka te blagoslivljaju, Gospodine, sve tvoje sluge koje su nam priredile Devetnicu u čast svetome Josipu s potiicajnim mislima prvog vrhbosanskog nadbiskupa sluge Božjega dr. Josipa Stadlera.

Neka te blagoslivljaju, Gospodine, svi koji će po molitvi ove devetnice zadobiti posebne milosti.

Neka te blagoslivljaju, Gospodine, svi koji će, po udijeljenim milostima za koje te budu usrdno molili po zagovoru sv. Josipa, širiti njegovu pobožnost među Božjim narodom.

Neka te blagoslivljaju, Gospodine, svi koji će častiti Svetu Obitelj: Isusa, Mariju i Josipa i po primjeru tvoga vjernog sluge Josipa Stadlera ustrajati u pozivu i poslanju koje su odabrali.

Neka te blagoslivljaju, Gospodine, svi koji će, utječući se u svim svojim potrebama slugi Božjem Josipu Stadleru, zadobiti potrebne milosti te na taj način širiti glas o njegovoj svetosti koja je potrebna Crkvi za njegovo uzdignuće na čast oltara.

O sv. Josipu, velikom zagovorniku na nebu, svjedoči nam sveta Terezija ovim riječima: »Ja sam si uzela za branitelja i zaštitnika dičnog svetog Josipa i njemu se najživlje preporučivala. Njegova se pomoć najočevidnije pokazivala. Taj dobri otac moje duše, taj ljubljeni zaštitnik oslobodio me stanja u kojemu je tijelo moje ginulo, a isto tako istrgnuo me je iz drugih većih pogibelji koje su prijetile mojoj časti i mojemu vječnomu spasu. Uvijek mi je uslišao moje molitve i ispunio moje nade

preko svakog očekivanja. Ja se ne sjećam da sam ga ikad za što zamolila, a da to nisam dobila. (...) Previšnji daje drugim svecima milosti da nam pomognu samo u jednoj ili drugoj potrebi, dok sv. Josip pruža svoju po- moć svima, i to znam jer sam iskusila. (...) To što sam ja iskusila, iskusile su i druge osobe kojima sam savje- tovala da se preporuče predobrostivomu zaštitniku. (...) Osobito bi ga morali ljubiti ljudi molitve s djetinjom nježnošću. (...) A onaj koji nema nikoga svoga da ga pouči u molitvi, neka si izabere za učitelja toga ljubeznog sveca, pak se ne treba bojati da će pod njegovim vodstvom skrenuti s pravog puta.« (Glasnik sv. Josipa, 3 (1897) 35-36.)

Potaknuti navedenim svjedočanstvom svete Terezije o štovanju sv. Josipa i poticajnim mislima sluge Božje- ga Josipa Stadlera, koje ćemo pronaći u ovoj Devetnici, budimo i mi njegovi vjerni štovatelji i štovateljice te druge vodimo k svetom Josipu. Na tom putu neka nam pomogne ova Devetnica pripremljena s velikom ljubavlju u čast dobrom Isusovu poočimu sv. Josipu koju toplo preporučujemo.

Zahvalne smo Bogu što možemo biti nakladnik pri- premljene Devetnice u čast sv. Josipu i na ovaj način nebeskom zaštitniku Družbe sestara služavki Maloga Isusa i njegovu vjernom štovatelju, slugi Božjemu Josipu Stadleru o 180. obljetnici njegova rođenja i krštenja iskazati zahvalu za sve udijeljene milosti.

Sveti Josipe, moli za nas!

s. M. Ana Marija Kesten, provincijska glavarica

U Sarajevu na svetkovinu Bezgrješne 8. prosinca 2022.

Preuzmite dokument:

Devetnica sv. Josipu   (2.81 MB)
  Naša izdanja - Sve