Misijsko prodajna izložba

U svetištu Gospe od Pojišana u Splitu, večeras je započela  misijsko-prodajna izložba . Otvaranju izložbe prethodila je molitva krunice i slavljene sv. mise za misionare i misionarke na svih pet kontinenata. Pjevanje su predvodili PMI-a Druge gimnazije u Splitu.


Izložbu su pripremili Prijatelji Malog Isusa sa sestrama Služavkama Malog Isusa u organizaciji  s. Dolores Brkić, pročelnice DPMI-a.

Sve okupljene na ovu svečanost pozdravila je s. Dolores, koja je uvela u molitvu krunice poticajnim m islima. Krunicu su predmolile članice PMI-a. Sv. Misu predslavio je gvardijan  ovog samostana, fra Žarko Lučić. U homiliji istako je važnost širenja Božje Riječi na koju smo svi pozvani Kristovim riječima:“Idite po sve svijetu i propovijedajte evađelje“. Propovijedamo svojim životom u svakoj situaciji i svojim vladanjem svjedočimo Božju ljubav. To je poziv koji nam upućuje Krist.

Provnicijalna glavarica s. Anemarie zahvalila se svim suduionicima, svima koji su svojim radom doprinijeli ovoj prodajnoj izložbi, kao i ocima kapucinima, u čijem se prostoru odvija  izložba. Nakon sv. Mise svi prisutni uputili su se u dvoranu  kako bi svojim doprinosom potpomogli misije u Tanzaniji i Haitiju.

 

Galerija slika:

  Misijske djelatnosti - Sve