“S ljubavlju braći u Tanzaniji” - misijska izložba

Sestre Služavke Malog Isusa splitske Provincije i njihovi vanjski suradnici Prijatelji Malog Isusa organizirali su humanitarnu izložbu, a prihode izložbe poslat će  našim misionarima u Tanzaniji, svećenicima splitsko-makarske nadbiskupije: don Anti Batareli, don Nikoli Sariću i don Draženu Klapežu, za potrebe njihovih siromašnih vjernika. Provincijska pročelnica Prijatelja Malog Isusa s. Dolores Brkić osmislila je ovu akciju i njezin program. Sestre vjeroučiteljice angažirale su Prijatelje Malog Isusa u svojim sredinama u realiziranju akcije.


Neumorno i žarom ljubavi prema potrebnoj braći i sestrama u Tanzaniji izrađivali su rukotvorine od raznih materijala i u različitim tehnikama, i to kao svoj dar ljubavi donijeli za humanitarnu izložbu.

Humanitarna izložba ˝S ljubavlju braći u Tanzaniji˝ otvorena je 29. studenoga 2013. u prostorijama dominikanskog samostana u Splitu. Program je počeo u crkvi sv. Dominika u Splitu s početkom u 18 sati molitvom misijske krunice s kojom smo htjeli pokloniti misionarima i crnoj braći i sestrama duhovni dar. U 18.30 slavljena je sveta misa, koju je predvodio don Dario Ćorić, župnik župe Košute i nadbiskupski povjerenik za misije, u koncelebraciji s paterom Petrom Galićem dominikancem. Don Dario je u propovijedi istaknuo značenje misija, misionarskog djelovanja i potrebu pozornosti za braću u nevolji. Pjevanje su animirali Prijatelji Malog Isusa. Pripjevni psalam pjevao je Prijatelj Malog Isusa prof. Ivan Bošnjak. Na prikazanju pjesmu ˝Pieta Signore˝ solo je pjevala Prijateljica Malog Isusa sopranistica prof. Marija Buzdovačić, a na kraju sv. mise otpjevala je ˝Ave Maria˝. Zatim su djeca iz župe Gospe od Otoka iz Solina izvela prigodni kratki igrokaz misijskog sadržaja, pod vodstvom s. Roke. Iz crkve su svi prisutni pošli u dvoranu na katu u dominikanskom samostanu, gdje je postavljena humanitarna izložba. Don Dario je blagoslovnom molitvom zazvao Božji blagoslov na sestre i Prijatelje Malog Isusa, na predmete koje su s ljubavlju izrađivali i donijeli, blagoslov na one koji će ove rukotvorine po prigodnoj cijeni kupiti i svojim prilogom obradovati siromašnu braću i sestre u Tanzaniji po rukama naših hrvatskih misionara. 

Izložba će biti otvorena u subotu i nedjelju, 30 i 31. studenoga, u dvorani dominikanskog samostana u Splitu. Svi zainteresirani mogu doći i kupnjom malih stvari obradovati siromašne u Tanzaniji. Na izložbenim stolovima naći će adventske vijence, božićne ukrase, božićne čestitke, nabožne predmete, kolača, malih proizvoda domaćinske radinosti. Tako je na završetku godine vjere, uoči početka Adventa, spleten vijenac ljubavi prema bližnjima u potrebi koji povezuje Hrvatsku i Tanzaniju. Zapaljena je prva adventska svijeća koja obasjava put da se i ovog Božića Isus rodi u našim srcima i srcima njegove male braće širom svijeta. 

s. Maneta Mijoč

 

Galerija slika:

  Misijske djelatnosti - Sve