Adventska prodajna izložba

Adventska prodajna izložba

Nedelja, 2. 12. 2018.

U samostanu Antunovac u Novoj vesi, 30. studenog, otvorena je adventska prodajna izložba u čast sluzi Božjemu Josipu Stadleru. Samoj prodaji prikupljenih namirnica i rukotvorina prethodilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio vlč. Ivan Štengl, župnik župe sv. Ivana Krstitelja te blagoslov nazočnih koji su se odazvali svojim prilogom pomoći siromašnima. Upravo je to bila i svrha ove izložbe koju su motivirani Stadlerovim riječima: „Dijelimo sa svojom braćom u nevolji svoje siromaštvo“ pripremili Prijatelji Malog Isusa u zajedništvu sa sestrama Služavkama Malog Isusa.


Ova je godina za svaku Služavku Malog Isusa posebna jer obilježava velike obljetnice života Josipa Stadlera. No, ti događaji nisu samo sjećanje već i povod za živu i djelotvornu vjeru koja se pokazuje u brizi za bližnje, kako je i s. M. Petra Marjanović istaknula prigodom otvorenja izložbe: „Njegova svjetiljka i nama večeras svijetli i zove nas da zajedno s vama idemo njegovim korakom i tragom“. 

Neka sluga Božji Josip Stadler i dalje svojim zagovorom prati svaki korak dobra koji je učinjen iz nesebične ljubavi prema Bogu i bližnjemu.

s. M. Margaret Ružman

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve