Božićni dar vjernika župe Presvetoga Trojstva (Novo Sarajevo) za izgradnju kapelice na Haitiju

Božićni dar vjernika župe Presvetoga Trojstva (Novo Sarajevo) za izgradnju kapelice na Haitiju

Ponedjeljak, 30. 12. 2019.

Četvrta nedjelja došašća (22. prosinca) u župi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu bila je posvećena  misijskoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za izgradnju kapelice Navještenja Gospodinova na Haitiju.

Župnik vlč. Marinko Filipović je u župi ugostio sestre Služavke Maloga Isusa iz samostana Egipat u Sarajevu i Djecu iz Stadlerovog dječjeg Egipta. Kod slavlja dviju sv. Misa, koju je jednu od njih predslavio uzoriti Vinko kardinal Puljić, s. Ana Marija Kesten, ravnateljica Društva Prijatelja Maloga Isusa, upoznala je vjernike o djelovanju ovog vjerničkog Društva u Crkvi i o misijskoj akciji koju su pokrenuli u Društvu prigodom slavlja 25. obljetnice njegova utemeljenja „Izgradimo kapelicu Navještenja Gospodinova u selu Beatris - Petit Goave na Haitiju“.

Na kraju sv. misa vjernici su velikodušnim srcem koje imaju za misije i ovaj put dali svoj veliki dar koji će biti ugrađen u još jedno Božje prebivalište na zemlji i to na dalekom Haitiju. Haiti je njihova peta misijska zemlja s kojom dijele darove svoga srca.

Zahvalne smo župniku vlč. Marinku i svim vjernicima što su nas primili u svoju župsku zajednicu, omogućili nam predstaviti djelovanje Prijatelja Maloga Isusa i podijelili svoj božićni dar s potrebitima u ovoj siromašnoj zemlji. Živio Mali Isus! (s.am)

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve