Dan Provincije Presvetog Srca Isusova i Marijina

Dan Provincije Presvetog Srca Isusova i Marijina

Utorak, 8. 10. 2019.

Dana 8. listopada, 2019. godine Provincija Presvetog Srca Isusova i Marijina obilježila je dan Provincije. Mjesec listopad na poseban način je posvećen Blaženoj Djevici Mariji pa je tako i ovo hodočašće bilo usmjereno prema Njoj. 


U ranim jutarnjim satima, nakon svete mise sestre iz različitih zajednica s područja Provincije uputile su se u marijanska svetišta u Slavoniji: Aljmaš i Ilaču te Marijin dom u Vinkovcima. Sestrama su se, uz provincijalnu glavaricu s. Petru Marjanović, pridružili vrhovna glavarica Družbe s. Marija Banić i župnik župe sv. Ivana Krstitelja, vlč. Ivan Lastovčić. Po dolasku u marijansko svetište - Aljmaš -  Gospi od Utočišta, župnik i upravitelj svetišta vlč. Ante Markić je progovorio o povijesti svetišta i štovanju Gospe od Utočišta koja je značajna za stanovnike Aljmaša. U svetištu su sestre imale priliku za sv. ispovijed, a nakon toga slavile su svetu misu koju je predvodio vlč. Ivan Lastovčić.

Nakon svete mise sestre su se okrijepile ručkom, a zatim se zaputile u Ilaču. Tamo nas je dočekao vlč. Ivan Đakovac i uputio nas u svetište koje se često naziva i „hrvatski Lourdes“, a poznato je po izvoru vode gdje se 1865. godine ukazala Blažena Djevica Marija. Mnogi vjernici toga kraja tamo pronalaze utjehu i mir. Sestre su u svetištu izmolile krunicu BDM, a nakon okrjepe uputile su se u Vinkovce, u samostan „Marijin dom“. Sestre su pogledale samostan, kapelu i zgradu bivšeg Državnoga arhiva koja je odnedavno ponovno vraćena Provinciji. Po završetku obilaska uputili smo se prema Zagrebu noseći u srcu molitve i blagoslov Blažene Djevice Marije.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve