Duhovna obnova PMI-a iz Pučišća

Duhovna obnova PMI-a iz Pučišća

Ponedjeljak, 4. 3. 2019.

“Svaki dan odvoji pola sata za molitvu, osim ako imaš puno posla, onda u tom slučaju odvoji jedan sat”. Ova poznata izreka sv. Franje Saleškog nam govori da je potrebno, ukoliko želimo da nam posao, život, i sva naša nastojanja budu blagoslovljeni, surađivati s Bogom, tj. dopustiti mu da pronađe u nama svoje mjesto i posvetiti mu dovoljno vremena. 


Baš zato jer želimo učiniti toliko toga dobroga i biti istinski Isusovi prijatelji naša grupa Prijatelja malog Isusa iz Pučišća sudjelovala je na dvodnevnoj duhovnoj obnovi u Livnu, 22. i 23. veljače.

Duhovne vježbe održale su se u Kući Djeteta Isusa, a vodio je naš župnik don Pavao Gospodnetić. Kroz zajedničku i osobnu molitvu, sakramente svete ispovijedi i svete mise, euharistijsko klanjanje i duhovne nagovore prikazivali smo svoj život Bogu i otvarali se Božjoj milosti da u nama i po nama djeluje.

U petak, na blagdan katedre sv. Petra, u svetoj misi podsjetili smo se da je prvi Papa, sv. Petar, kroz život itekako rastao u vjeri, imao je svoje uspone i padove. Ta činjenica  nam govori da i mi imamo zadaću čitavoga života obnavljati,  učvršćivati i umnažati svoju vjeru. Posebno je upečatljivo bilo klanjanje nakon svete mise gdje se očitovala važnost i ljepota osobne molitve ali i snaga i potreba zajedničke molitve Crkve.

Uvijek postoji opasnost da nam ono najdragocjenije, kad se često ili svakodnevno s tim susrećemo postane navika. To nam se može dogoditi i sa jednom od najdragocjenijih stvari u našoj vjeri a to je sveta misa. Zato nam je u subotu kroz nagovor don Pave objasnio značenje euharistijske molitve u misi, posebno je protumačio četvrtu euharistijsku molitvu. Također, naglasio je i smisao svete mise-ona bi nam trebala pomoći da rastemo u ljubavi kako bi sve više, poput Isusovog, naš život postajao život za druge.

Poslje ovakvog iskustva ne možemo iz srca ne reći jedno veliko- hvala. Hvala najprije Bogu, našem Malom Isusu i njegovim Služavkama koje su nas tako lijepo i srdačno ugostile. Hvala i s. Danijeli na trudu i organiziciji te don Pavi što je pripremio ovaj program za nas i što nas uvijek podupire.

(I na kraju… Mislili smo pobjeći od bure u Pučišćima, ali ona je išla za nama u Livno. Bilo joj je toliko lijepo da je poželjela još jednu noć prespavati u Splitu. Nama se ideja svidjela pa smo i mi ostali s njom i zajedno se vratili u naše mjesto  u nedjelju ujutro. smile

Neka je sve na veću slavu Božju, a nama i drugima na spasenje!

Marieta Radić PMI-a

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve