Korizmena duhovna obnova bračkih PMI-ovaca u formaciji

Korizmena duhovna obnova bračkih PMI-ovaca u formaciji

Subota, 25. 2. 2012.

PUČIŠĆA: PMI u formaciji (od 5. do 8. razreda) koji se nazivaju „Isusovi učenici“ iz Pučišća (a bilo je nekoliko PMI-ovaca iz Gornjeg Humca i Pražnica) imali su svoj susret u vidu korizmene obnove. Bilo je oko 30 članova. Susret je uz njihovu vjeroučiteljicu s. Danijelu Mihić, vodila s. Vesna Mateljan.


Prvi dio susreta započeo je pjesmom i molitvom. Zatim nas je s. Vesna upoznala sa svetačkim likom SB Josipa Stadlera, utemeljitelja naših sestara, čiji smo i mi suradnici. Posebno nam je naglasila Stadlera koji je bio „lijep i umiljat dječak“, nazvan od svojih susjeda „Zlatnim dječakom.“ Mi kao „Isusovi učenici“ dobili smo uzor dječaka naše dobi za primjer i poticaj koji je bio i odličan učenik često upisan u školsku „Zlatnu knjigu“.

S. Vesna nas je također upoznala koji su ciljevi i zadaci PMI.

Ovaj prvi dio završili smo meditacijom: „Prijatelj maloga Isusa s Isusom kroz korizmu“. Na kraju ove meditacije izvukli smo po jedan papirić s izrekom o tome koje su odlike sveca. Svatko je komentirao svoju izreku. Zaključili smo da su sveci bili jednostavni i da ih ima i danas i to među nama, ali oni su najčešće neopaženi, ponizni, samozatajni.

Slijedila je pauza u kojoj smo se malo okrijepili sokom i grickalicama.

Drugi dio našeg susreta započeli smo malim biblijskim kvizom u kojem je sudjelovalo deset dobrovoljaca i svi su bili pobjednici. Uslijedile su igre koje su se temeljile na biblijskim, korizmenim izričajima.

Nakon trenutaka opuštanja i male razonode, pristupili smo ozbiljnom dijelu. Na temelju biblijskih izreka izrazili smo svoju osobnu želju koja će nas pratiti kroz korizmu i život.

Na kraju smo odlučili da ćemo se sastajati kao PMI, živjeti geslo SB Josipa Stadlera:“Imaj prema Bogu srce djetinje, a prema bližnjem srce materinje“.

Tajnim glasovanjem izabrali smo predsjednicu koja će ujedno biti i animatorica naše male zajednice.

Naš susret završili smo molitvom PMI i pjesmom te se radosno rastali.

  Vijesti - Sve