Korizmena duhovna obnova odraslih PMI-ovaca na otoku Braču

Korizmena duhovna obnova odraslih PMI-ovaca na otoku Braču

Subota, 25. 2. 2012.

PUČIŠĆA: 40 odrasli PMI-ovaca iz Pučišća 25. veljače 2012. poslije podne imali su svoju korizmenu duh. obnovu koju je vodila s. Vesna Mateljan. Susret je započeo molitvom Srednjega časa. U starozavjetnu molitvu psalama unijeli smo svoju osobnu molitvu, vapaj i zahvaljivanje Bogu. S. Vesna se u svom izlaganju osvrnula na sličnost dvojice velikih muževa: SB. Josipa Stadlera i blaženoga pape Ivana Pavla II.


Nakon toga je upoznala prisutne sa Statutima PMI, s njihovim obavezama kao članovima ove od HBK odobrene udruge.

Nakon pauze u kojoj su imali priliku malo se okrijepiti PMI nastavili su meditacijom na biblijski tekst iz Otkrivenja: „Evo stojim pred vratima i kucam“. Ovo korizmeno vrijeme je najprikladnije vrijeme u kojem trebamo otvoriti Isusu vrata svoga srca, da zaviri u njega i nastani se u njemu.

Posebnu smo pozornost usmjerili na „Godinu vjere“ koju je papa najavio, a započet će u listopadu ove godine. Razmišljali smo o vjeri Isusovih suvremenika koja je bila plodna ozdravljenjima, o vjeri SB. Josipa Stadlera te o našoj vjeri o kojoj ovisi naš odnos prema drugima. PMI bi trebao kroz ovo korizmeno vrijeme molitvom i pouzdanjem u pomoć odozgo ojačati svoju vjeru i biti misionar u svojoj sredini.

Na kraju su članovi izabrali predsjednicu, odnosno animatoricu svoje zajednice.

Završetak je bio s biblijskom molitvom blagoslova za sebe i za sve nam drage osobe.

Nakon ovog susreta PMI pošli su u župnu crkvu na sv. misu.

  Vijesti - Sve