Marijanska procesija za život

Marijanska procesija za život

Petak, 2. 10. 2020.

Organizacijom  40 dana za život – Centara za život Split, započela je u Splitu jesenska inicijativa novih 40 dana molitve za nerođene, za spas života. Procesija je krenula ispred rodilišta na splitskim Firulama nakon blagoslova mjesta bdijenja. Ova marijanska procesija na čast Bezgrješnom srcu Marijinu sa kipom Gospe, dostojanstveno je krenula u molitvi i pjesmi do svetišta Gospe od Pojišana gdje se slavila sv. Misa za blagoslov kampanje . 


Misu je predslavio župnik svetišta fra Žarko Lučić koji je u propovijedi na evanđeoski način posvijestio smisao molitve i života. Na sv. Misi uz župljane sudjelovale su obitelji iz drugih župa, mladi, molitvene zajednice, prijatelji malenih, redovnice… Među njima bila je naša provincijalna glavarica s. Terezija Pervan i savjetnica s. Brigita , dio sestara iz naše zajednice na Bačvicama, lijepi broj PMI-a sa Pojišana, sv. Križa, i drugih skupina izvan Splita. Dužni smo štititi život i moliti za hrabrost majkama i blagoslivljati darove Božje. U tijeku je 13. molitvena jesenska kampanja te je svim žarom srca voditeljica i koordinatorica centra za život Split, gđa Marija Kulazo Šošić pozvala na sudjelovanje. Bitno je i pozvani smo po svom poslanju  dati svjedočanstvo sudjelovanjem te podupirati   i „daljinski „ svojom molitvom i klanjanjem . Ovogodišnja kampanja je pod zaštitom sv. Josipa jer je posebno posvećena očevima da budu hrabri  štititi obitelj i čuvati život poput sv. Josipa.

Molimo sv. Josipa zaštitnika naše provincije, slugu Božjeg  Josipa Stadlera i Prečisto srce Marijino da obitelji štite i brane život.  Neka nam Maleni Isus podari i nova zvanja koja će svojim životom hrabro i radosno raditi na širenju Kraljevstva Božjeg.

  s. M. Dolores Brkić

 pročelnica za PMI –a

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve