Naši postovi, potpora potrebnima!

Naši postovi, potpora potrebnima!

Petak, 4. 4. 2014.

Svako vrijeme pogodno je za djela ljubavi, ali  dani korizme  još  nas snažnije pozivaju preispitivati svoje misli, riječi i djela kako bi bili što prikladniji za proslavu Vazma. Bog koji je ljubav, od svoje djece traži da budu savršeni kao On, Otac nebeski te po njegovoj mjeri i naša ljubav prema bližnjemu ne može imati kraja.


Ako što u savjesti nađemo nešto od plodova ljubavi, tad nemojmo sumnjati da je Bog u nama, kaže sv. Leon Veliki. S takvim raspoloženjem učinjena su mnoga, za oko neznatna,ali u ljubavi velika djela i od strane Prijatelja Maloga Isusa u župi sv. Pavla u Zagrebu. U korizmene dane još revnije su se okupljali na molitvene susrete i druge pobožnosti, na karitativne radionice. Mnogi su se uključili u akciju 40 dana za život. Vidljivo je bila prisutna briga na starije, siromašne i one koji su opterećeni raznovrsnim mukama. Znano nam je kako se Gospodin ni jednoj pobožnosti toliko ne veseli koliko onoj koja obogaćuje njegove siromahe. Tako su i naši postovi imali jedan cilj: pomoći potrebnima.


Župna karitativna akcija imala je dva dijela: akciju po trgovinama Imaj srce i kruh svoj s gladnim dijeli te u nedjelju 5. travnja poslije svetih misa kada su prodavali svoje rukotvorine iz radionica. Novčani prilozi namijenjeni su potrebama župnoga karitasa.

  Vijesti - Sve