Održana prva sjednica nove Vrhovne uprave Društva Prijatelja Maloga Isusa

Održana prva sjednica nove Vrhovne uprave Društva Prijatelja Maloga Isusa

Petak, 12. 1. 2018.

U srijedu, 10. siječnja 2018.g. u Generalnoj kući Družbe u Zagrebu s početkom u 9 sati održana je redovita godišnja sjednica Vrhovne uprave Društva Prijatelja Maloga Isusa.


Na sjednici su sudjelovale članice nove Uprave iz Zagrebačke i Sarajevske provincije. Zbog  loših vremenskih uvjeta na sjednici nisu mogle sudjelovati članice iz Splitske provincije. U mjesto njih sjednici se pridružila članica vijeća PMI u Splitskoj provinciji s. Rebeka Batarelo.

Sjednici je prethodila prigodna molitva u kapelici a potom su se članice okupile u prostorijama tajništva gdje im je vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek izrazila iskrenu dobrodošlicu i zahvalila za sve dobro koje čine u Društvu PMI služeći na taj način prvenstveno Crkvi a potom i Družbi Služavki Maloga Isusa u kojoj i živi samo Društvo.

Sjednicu je vodila ravnateljica s. Ana Marija Kesten. Na samom početku pozdravila je članice nove Uprave i svima zaželjela Božji blagoslov u radu koji slijedi i u godinama koje su pred nama svima. Ukratko je upoznala nove članice Uprave o obvezama koje preuzimaju, a koje je potrebno slijediti u zajedničkom radu u Provincijama i u Upravi. Sestre Emanuela Pečnik, s. Danica Bilić i s. Rebeka Batarelo su kroz izvješća upoznale sve nazočne o djelovanju PMI u Provincijama kroz proteklu 2017. građansku godinu. Potom je s. Ana Marija prikazala financijsko poslovanje PMI kroz proteklu godinu.

Slijedio je razgovor o važnijim događajima koji su iza nas i pred nama. Na poseban način se obilježava Jubilarna Stadlerova godina u kojoj slavimo tri značajne obljetnice: 175. obljetnicu rođenja i krštenja, 150. obljetnicu svećeništva i 100. obljetnicu smrti. Dogovoreno je da se u ovoj Jubilarnoj godini održi Putujuća izložba fotografija sluge Božjega Josipa Stadlera koja bi krenula od Slavonskog Broda preko Zagreba, Splita, i drugih mjesta u kojima djeluju PMI i sestre SMI te putujući kroz Bosnu i Hercegovinu  došla u Sarajevo 8. prosinca kada će se slaviti 100.obljetnica smrti sluge Božjega Stadlera. Nadamo se da će ova već duže vremena ideja  ostvariti  se u Jubilarnoj Stadlerovoj godini. Okvirna tema svih događanja koja će se događati na razini Društva PMI kroz 2018. godinu je „Sluga Božji Josip Stadler – svjetiljka koja gori i svijetli“. Sjednica je završena u 15 sati s molitvom za proglašenje blaženim sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera. (PMI)

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve