Prepoznatljivo djelovanje PMI-a u Dugopolju

Prepoznatljivo djelovanje PMI-a u Dugopolju

Petak, 28. 10. 2016.

Započeti nešto novo na bilo kojem polju uvijek je jedan izazov a često nas obuzima i neizvjesnost. Tako je bilo i sa osnutkom Društva Prijatelja malog Isusa ( DPMI-a ). Naše drage sestre su  u našoj župi više od 50 godina a Društvo, kao vanjski suradnici su osnovani u Družbi pred 21 godinu. Na jedan temeljit i sustavan način u Dugopolju djeluju 7 godina kao vanjski suradnici sestrama. 


Njihovo djelovanje temelji se na karizmi sluge Božjeg Josipa Stadlera koji se još zove i Ocem siromaha i duhovnim obnoviteljem. Njegovo remek djelo osim pisane i graditeljske djelatnosti je osnivanje Družbe sestara Služavki Malog Isusa. Pomagati malom Isusu kroz karitativnu djelatnost i molitva za  duhovna zvanja , obitelji, Crkvu, ima li boljeg načina svjedočiti svoju vjeru i kršćanstvo !? Imamo dosta primjera iskustva pomaganja u našoj župi, drugim župama, misijskim područjima…Bog nam je dao veliku milost što smo imali uz naše dobre časne sestre i župnika don Mirka koji nas je podržavao i bodrio. Zato smo na jedan svečan način mi PMI-a imali s njim oproštaj kad je nedavno odlazio sa naše župe u Mravince. Osjećamo da nam je Bog darovao također dobrog nasljednika i našeg pastira don Ivana Ćubelića.

S njim smo kao i prethodnih godina na jedan molitveni i slavljenički način proslavili Dan osnutka Družbe ove godine. Želimo i molimo da se mladi uključe u ovu predivnu zajednicu- BITI Isusov Prijatelj u svakoj situaciji i potrebi naših bližnjih. To bi bio predivan smisao njihove budućnosti i smisla. Na taj način smo desna ruka sestrama i produžena Božja. Kojeg li dostojanstva i dara kojeg nekad nismo dovoljno svjesni. Uvijek smo zahvalni za sve pastoralne djelatnosti našim  neumornim sestrama u župi: s. Eudoksiji i s. Ligoriji, animatorici Ljubici Caktaš kao i našoj pročelnici s. Dolores koja nas daljinski potiče i hrabri na ustrajno djelovanje.

 Zajednica Društva PMI-a , Dugopolje         

  Vijesti - Sve