Prijatelji Maloga Isusa sudjelovali na božićnom karitativnom sajmu u župi Novo Sarajevo

Prijatelji Maloga Isusa sudjelovali na božićnom karitativnom sajmu u župi Novo Sarajevo

Utorak, 17. 12. 2019.

U predblagdanskim adventskim danima, kada na poseban način suosjećamo i pomažemo one koji imaju manje od nas, župa Novo Sarajevo je dala svoj doprinos. Naime, u ovoj župi, u subotu 14. prosinca 2019., u popodnevnim satima priređen je božićni karitativni sajam za bližnje u potrebi. 


Prijatelji Maloga Isusa su imali i dva svoja stola gdje su bili ponuđeni razni božićni ukrasi, nakit, rukotvorine, med, čestitke, igračke i sl. Sestra Ana Marija, dvije djevojke iz dječjeg Egipta i jedna članica Društva PMI Matea radosno su prodavale ono što su pripremile za sajam. Sva prikupljena sredstva namjenile su za izgradnju kapelice ''Navještenja Gospodinova'' u mjestu Beatris, Petit Goave na Haitiju.

Posjetitelji ovog sajma rado su prilazili i kupovali poklone sebi i svojim bližnjima i tako pokazali i ovaj put svoju kršćansku ljubav i humanost na djelu. Večer je privedena kraju slavljenjem svete mise u župnoj crkvi Presveto Trojstvo koju je predslavio župnik vlč. Marinko Filipović. Potom je u prostorijama župnog pastoralnog centra Josip Stadler, gdje je i bio održan sajam, upriličen koncert božićnih pjesama koji su priredili članovi glazbene sekcije Zajednice hrvatskih studenata „Pleter“. Zahvalne smo gosp. Župniku što nam je omogućio da sudjelujemo na ovom  božićnom sajmu  kako bi mogli pomoći u izgradnji kapelice na Haitiju.

Bogu hvala na divnom danu i daru svih ljudi koji su otvorili prvenstveno svoja srca i svojim novčanim prilogom pomogli i prikupljanju sredstava za misije na Haitiju.

Živio Mali Isus! Uvijek u našim srcima!

Matea Klemo, PMI

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve