Proslava zaštitnika župe Dugopolje

Proslava zaštitnika župe Dugopolje

Petak, 2. 10. 2020.

Župljani  Dugopolja pripremali su se za slavlje zaštitnika svoje župe sv. Mihovila svečanom trodnevnicom. Svete Mise i propovijedi vodio je župnik a sestra Eudoksija pjevanje. Članovi Društva PMi-a sudjelovali su u zboru  i predvodili  molitvenu trodnevnicu prije svake sv. Mise kao i na sam blagdan moleći krunicu. 


Na čast sv. Mihovila posebno su molili za prestanak psovke u našem narodu, za mlade, bolesne, nova zvanja i zaštitu sv. Mihovila našoj župi i Domovini . Posebno je bilo svečano na sam blagdan 29. rujna kad je krenula procesija sa kipom sv. Mihovila kroz šire područje po mjestu moleći da zaštiti našu župu od svih zala koji prijete našem narodu i da se hrabro kao sveti Mihovil oslanjamo i odlučujemo za Boga. Kroz trodnevnicu župnik don Ivan u svojim propovijedima posvijestio nam je moćnu zaštitu i blagoslov kad smo na Božjem putu kao i moćni zagovor sv. Mihovila. Na samu svetkovinu sv. Mihovila svetu misu predslavio je don Ivan Štironja, koji je na sebi svojstven način približio nam je ulogu zaštitnika naše župe. Mi PMI- a posebno smo molili da se mladi odvaže i odluče slijediti Malog Isusa u duhovnom zvanju. Svjesni smo gdje su sestre i svećenici, ima nas tko voditi, jačati i poticati na život u vjeri i oslanjanje na moćnog i svemogućeg Boga u svim situacijama života.

Slijedeći dan na spomen sv. Jeronima su zaštitnika naše župe, sv. Misu predslavio je fra Domagoj Runje uz župnika don Ivana Ćubelića i nekoliko svećenika. Zorno  je kroz propovijed još više nazočne upoznao sa veličinom sv. Jeronima i njegovim svetim životom.

Neka nas sve skupa prati moćni zagovor naših sv. Zaštitnika da budemo hrabri u ovom neobičnom vremenu.

Ljubica Caktaš -  PMI Dugopolje

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve