Proslavljen rođendan Sluge Božjeg Josipa Stadlera u župi sv. Ivana Krstitelja u Zagrebu

Proslavljen rođendan Sluge Božjeg Josipa Stadlera u župi sv. Ivana Krstitelja u Zagrebu

Utorak, 24. 1. 2017.

Mi, Prijatelji Malog Isusa župe sv. Ivana Krstitelja, s nestrpljenjem smo čekali današnji susret i rođendan Sluge Božjeg Josipa Stadlera!


Susret i slavlje započeli smo večernjom svetom misom, nakon koje smo se molitvom i promišljanjem o životu Sluge Božjega još više približili tom doista lijepom događaju – njegovu rođendanu prolazeći kroz kratke crtice iz njegova djetinjstva, obitelji, gubitku roditelja i sestre, školovanju, pa sve do njegovog nesebičnog i požrtvovnog rada za vrhbosansku nadbiskupiju. Josip Stadler je bio izrazito dobroćudan, svakog je prihvaćao i u svakome je vidio ono najljepše. Svojim nesebičnim životom i pomaganjem postao je sve  bliži svima nama, ali da bi mogli i mi osjetiti tu njegovu blizinu, trebamo se osvrnuti oko sebe, osmjehnuti se ljudima oko nas, sa smiješkom pružiti nekome ruku, ustupiti mjesto u tramvaju, uz radost u srcu darivati nekoga i iznenadit nekoga na koga su svi zaboravili. Godina je tek počela, ne treba čekati vrijeme odricanja – treba se darivati sada, danas, sutra, svaki dan! U svakom treba vidjeti Malog Isusa, svakom se treba dati barem dio sebe.

Nakon mise i duhovne okrijepe, druženje smo nastavili u župnoj dvorani gdje smo uz malu zakusku i kolače koje su pripremile Prijateljice Malog Isusa i u zajedništvu proslavili Stadlerov rođendan. Iznenađenje je bila prava rođendanska torta, rad jedne drage članice PMI-a, kao iznenađenje za sve nas i njena osobna zahvala Josipu Stadleru.

Zapalili smo svjećice, i od srca se svi radovali što možemo proslaviti 174. rođendan, tako plemenitog čovjeka kao što je bio Josip Stadler!

 

Sandra Šulj, PMI sv. Ivan Krstitelj- Zagreb

  Vijesti - Sve