Sprovod g. Mate Granića

Sprovod g. Mate Granića

Srijeda, 13. 3. 2019.

U ponedjeljak 11. 3. U Medovu Docu pokopan je g. Mate Granić, brat naše s. Damire. Sprovodnu sv. Misu i obred sahrane predslavio je župnik don Mladen Vukasović, uz asistenciju 8 svećenika. Pjevani dio sv. Mise predvodio je sestarski zbor pod vodstvom s. Dulceline.


Osim rodbine, uže i daljne, prijetelja i mještana Medova Doca, ispraćaju su bile nazočne i brojne naše sestre, u zajedništvu sa provincijalnom glavaricom s. Anemari. Iako je dan bio prohladan i kišovit, to nije omelo sestre da dođu na ispraćaj. Homiliju je održao don Alojzije Bavčević, nekadašnji župnik u Matinu rodnom mjestu. Riječi homilije usmjerio je i prilagodio korizmenom vremenu, govoreći o Kristu, koji prihvaća muku, pa iako u patnji i životu postoji „ali“, iza njega uvijek slijedi Kristov „Amen“. Naš život, unatoč mnogim „ali“, trebao bi poput Kristova biti „Amen“!

Pokojni Mate rođen je 2. siječnja 1956. god. Ranu dob proveo je u rodnom mjestu s bratom i sestrom, mladenaštvo i zrelu dob na privremenom radu u Njemačkoj, te radom i stanovanjem u Makarskoj. Prije nekoliko godina, pohodio ga je Gospodin bolešću, pa je tako uz pomoć svoje sestre naše s. Damire dvije godine bio njegovan u našem samostanu u Sutivanu. Sestrama je ostao u pamćenju kao dobroćudni i miroljubivi čovjek, koji je strpljivo nosio svoj životni križ.

S. Damira (preko don Alojzija) zahvalila se našim sestrama na ispraćaju, kao i sestrama iz zajednice u Sutivanu, na iskazanoj pomoći razumijevanju.

Neka mu Gospodin udijeli svoj vječni mir.

S. L. B.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve