Susret PMI - Kloštar Podravski

Ponedjeljak, 26. 11. 2012.

Dana 26. studenog 2012. godine održan je susret Prijatelja maloga Isusa u Kloštru Podravskom u župi sv. Benedikta i Žalosne Gospe. Na susretu je sudjelovalo 20 vjernika; onih koji su već prijatelji i onih koji se interesiraju o Društvu. Susret se sastojao od dva dijela: molitveni i informativni. Dogovorili smo da svaki mjesec molimo određene molitve iz postojeće knjižice u kojoj se nalazi Devetnica Božiću na nakanu za duhovnu obnovu obitelji naše župe. Budući da je godina vjere, kroz meditaciju smo razmišljali o našoj vjeri te načinima kako je možemo bolje i djelotvornije živjeti.


U drugom dijelu susreta svi su sudionici imali priliku čuti novije informacije o Društvu te načinu funkcioniranja Društva i obvezama članova. Također smo dogovarali kako bismo osmislili vrijeme Došašća kao Društvo. Prihvatili smo prijedlog molitvenog lanca i odlučili moliti jedni za druge tijekom vremena Došašća. Odlučili smo da će svaki član pronaći barem jednu bolesnu i osamljenu osobu u svojoj blizini kojoj će posvetiti brigu, pažnju i vrijeme kroz Advent. Dio PMI sudjeluje i u radionicama koje su započele u studenom. Radionice kao i naša akcija za bolesne odvija se pod zajedničkim motom: „Vjera tek ljubavlju postaje djelotvorna. “ U radionicama izrađujemo ukrasne poklon kutije koje prodajemo, a prihod je namijenjen za bolesne i najpotrebnije u našoj župi kojima ćemo za Božić darovati prigodne poklone u suradnji s Karitasom naše župe. Tom prilikom djelatnici Karitasa obilaze bolesnike, a u tu se akciju uključuju i PMI.

Na kraju susreta imenovali smo dvije animatorice Društva: gđu Anđelku Kokotić i gđu Ivanku Debeljak (kao zamjenicu). One će se prema mogućnosti uključivati u formaciju animatora i angažiranije sudjelovati u radu Društva.

s. Viktorija

  Vijesti - Sve