Susret Prijatelja Maloga Isusa u Kloštru Podravskom

Susret Prijatelja Maloga Isusa u Kloštru Podravskom

Nedelja, 6. 3. 2011.

KLOŠTAR PODRAVSKI: U nedjeljnu večer 6. ožujka 2011. godine poslije večernje svete mise u župi sv. Benedikta i Žalosne Gospe u Kloštru Podravskom upriličen je prigodni susret PMI koji djeluju u Župi. Susret su animirale članice Vijeća za pastoral zvanja i PMI: s. Jelena Burić, s. Viktorija Predragović i s. Emanuela Pečnik. Uz članove Društva bili su prisutni: fra Ivan Široki, župnik, fra Tomislav Kero i sestre koje djeluju u Župi: s. Bernardica Galović i s. Karmen Hajdinjak.


Zajednički su promišljali o identitetu PMI na temelju statuta Društva kojeg je uz prezentaciju predstavila s. Emanuela. Uz objašnjavanje pojedinih dijelova statuta Društva , s. Emanuela je progovorila i o svetačkom liku sl. Božjega Josipa Stadlera kako bi članovi što zauzetije nasljedovali svetački lik utemeljitelja Družbe.

Nakon prezentacije svima okupljenima podijeljen je statut Društva kao i listovi za stvaranje župne i provincijske kartoteke. Nakon dobro proučenih Statuta listove za kartoteku ponajprije su popunili već postojeći članovi Društva, ali također i oni koji to žele postati. Uz punopravne članove Društva formirana je i zajednica djece i mladih kao članova u formaciji.

U dogovoru sa fra Ivanom Širokim, župnikom imenovale smo članove za koordiniranje pojedinih aktivnosti zajednice: fra Ivan Široki, župnik je koordinator i duhovni pratitelj, gđa Anđelka Kokotić brinut će o materijalnim sredstvima i bit će kontakt osoba za primanje i prenošenje svih potrebnih informacija za što bolje djelovanje zajednice, gđa Ljerka Sabolić i gđa Ivančica Hobolja animirat će karitativne radionice za što bolje karitativno djelovanje u Župi na planu Provincije.

Dogovorili smo se i o detaljima vezanima za godišnji susret u Pitomači koji je planiran za 28. svibnja 2011. Kao skupina animirat će procesiju od župne kuće do župne crkve.

Susret je odisao radošću, spremnošću da se služi malenima u svojoj okolini ljubeći u njima Maloga Isusa, kako je to znao često govoriti sl. Božji Josip Stadler.

Susret smo završili molitvom krunice Djetetu Isusu.

  Vijesti - Sve