U Brodskom Vinogorju održana je duhovna obnova za sestre SMI sarajevske provincije

U Brodskom Vinogorju održana je duhovna obnova za sestre SMI sarajevske provincije

Ponedjeljak, 15. 2. 2021.

U samostanu „Stadlerov Centar“ u Brodskom Vinogorju, 13. veljače 2021. godine održana je duhovna obnova za sestre Služavke Maloga Isusa Sarajevske provincije, u organizaciji Provincijske uprave i prema programu duhovnih obnova za 2021. godinu.

U duhovnoj obnovi sudjelovalo je 8 sestara iz zajednice u Brodskom Vinogorju i Zagrebu. Sestre iz ovih dviju zajednica, pod vodstvom kućne poglavarice s. M. Pavke Dujmović i animiranjem s. M. Vitomire Bagić, provele su dan u duhovnoj obnovi. Duhovna obnova je započela u jutarnjim satima, molitvom trećega Časa, nakon kojega je slijedilo izlaganje na temu: „Dijete Isus Riječ Tijelom postala – Oblikovanje Služavke Malog Isusa kroz Riječ Božju“.  U ime s. M. Mande Pršlja, sestrama je predavanje izložila i duhovnu obnovu animirala: s. M. Vitomira Bagić. Autentičnim i živahnim načinom izlaganja oduševila je prisutne sestre te vjerdostojno prenijela sržnu poruku duhovnosti sestara Služavki Mloga Isusa, što je sadržana u trima kršćanskim blagdanima: Blagovijesti, Božiću i Bogojavljenju, te „Etape Božanskog čitanja“ kojeme nam pomažu da kroz razmatranje, meditaciju i kontemplaciju Božja Riječ živi u nama i oblikuje naš život.

Nakon izlaganja slijedila je kratka pauza i slavlje sakramenta ispovijedi koje je završeno misnim slavljem, u kapelici samostana „Stadlerov Centar“ u Brodskom Vingorju. Misnim slavljem predsjedao je preč. Ivan Lenić - župnik u svetištu Gospe Brze Pomoći u Slav. Brodu - u koncelebraciji s preč. Stjepanom Sokolovićem - umirovljenim svećenikom koji djeluje u župi Brodsko Vinogorje. U prigodnoj propovijedi preč. Lenić je posebno istaknuo lik Blažene Djevice Marije koja će nam pomoći u služenju Isusu te pomoći da Njegova Riječ bude živa i djelotvorna u srcu svake Služavke Maloga Isusa.  

Nakon misnog slavlja uslijedilo je zajedničko druženje kod obiteljskog stola, u blagovaonici samostana.

 U poslijepodnevnom, radnom i radosnom ozračju, sestre su promišljale i razgovarale o prvoj i drugoj točki "Zaključaka i odluka XVI. redovitog Provincijskog Kapitula". U razgovoru su iznijele svoja promišljanja i svjedočanstva te poticaje na autentično i radikalno življenje posvećenja Bogu i karizmi Družbe. Osvježene i osnažene snagom zajedništva življenog u Kristu, sestre su završile dan radosnom i zahvalnom molitvom Gospodinu za primljene milosti, kao i zahvalom svakoj sestri na osobnom doprinosu u izgradnji zajednice.

s. M. Kristina Adžamić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve