Volontiranje u „72 h bez kompromisa“

Volontiranje u „72 h bez kompromisa“

Srijeda, 25. 10. 2017.

Od četvrtka 12. do nedjelje 15. listopada 2017. godine u Splitu je organizirana velika volonterska akcija „72 sata bez kompromisa“. To je međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo.


Projekt je osmišljen i pokrenut u Njemačkoj 1995. godine kada je nekoliko mladih odlučilo pronaći način kako potaknuli vršnjake na volontiranje i beskompromisno, bezuvjetno davanje drugima, posebice onima na marginama društva, diskriminiranima, siromašnima, potrebitima. Projekt „72 sata bez kompromisa“ ima za cilj okupiti srednjoškolce, studente i mlade zaposlenike te pokazati kako se zajedničkim snagama i akcijama može preobraziti okruženje u kojem živimo. Ovo je 4.godina za redom kako se projekt održava u Hrvatskoj, a do sada se proširio na nekoliko gradova (Dubrovnik, Osijek, Sinj, Split, Zadar i Zagreb). Brojne akcije koje se provode tijekom trodnevnog trajanja "72 sata bez kompromisa" pokazuju snagu i važnost mladih koji znaju udružiti snage.

Ove godine volontirale smo i mi kandidatice Petra i Tajana zajedno s juniorkama s. Faustinom i s. Antoniom. Kako cijeli projekt funkcionira tako da do samog početka ne znamo gdje ćemo i s kime volontirati i što ćemo raditi, tako smo i svaka od nas tek u četvrtak dobile svoj zadatak i grupu s kojom smo volontirali. S. Faustinu su poslali da volontira u Mercator gdje je sa svojom grupom volontera sakupljala namirnice za Caritas splitske nadbiskupije. S. Antonia je pomagala oko uređenja vjeronaučnih dvorana u Gospe od Zdravlja. Petra je u Caritasu slagala donacije koje su pristizale iz trgovačkih centara, a Tajana je bila sa štićenicima centra za djecu s teškoćama u razvoju „Juraj Bonači“.

Zahvalne smo Bogu što smo i mi mogle sudjelovati i biti dio tog projekta te kroz njega dati drugima barem mali djelić sebe iako znamo da smo puno više dobile nego smo dale.

   kandidatice Petra i Tajana

  Vijesti - Sve