Humanitarni koncert i prodajna izložbaza školovanje djece i mladih u “Stadlerovom dječjem Egiptu”

Sestre Služavke Maloga Isusa i Stadlerov Dječji Egipat u Sarajevu organiziraju Humanitarni koncert pod geslom sl. Božjega Josipa Stadlera „Imaj srce…“ koji će se održati u četvrtak, 23. studenoga 2023.g. s početkom u 18 sati, u Župnoj crkvi Imena Marijina u Gromiljaku, a prodajna izložba u Samostanu sestara Služavki Maloga Isusa „Kuća Navješetnja“ u Gromiljaku.

Prikupljena sredstva od humanitarnog koncerta i prodajne izložbe u koju se mogu uključiti svi svojim darovima (domaćim proizvodima, zimnicom, hranom higijenskim potrepštinama i drugim prigodnim darovima) bit će namijenjena školovanju djece i mladih u Stadlerovom Dječjem Egiptu u Sarajevu.

Na koncertu nastupa zbor mladih i tamburaši iz župe "Mučeništvo Svetog Ivana Krstitelja", Zapolje kod Nove Gradiške.

Svoj dar možete uplatiti i na račun:

INTEZA SAN PAOLO – SARAJEVO
OBALA KULINA BANA 9 A
SARAJEVO
Račun: 154-921-20020348-90
SWIFT: UPBKBA22
IBAN: BA391549212002034890

U ime sestara Služavki Maloga Isusa, zahvaljujem svima koji će darom svoga srca uljepšati i učiniti sretnijim život djece kojima je to potrebno.

s. M. Ana Marija Kesten,

provincijska glavarica

Stadlerov dječji Egipat u Sarajevu

Prvi Vrhbosanski nadbiskup Sluga Božji dr. Josip Stadler, nakon što je 1890. godine osnovao Kuću Maloga Isusa „Betlehem“ u Sarajevu za siromašnu djecu i bolesne starice, 1899. godine osniva  kuću „Egipat“ za zaštitu, odgoj i obrazovanje siromašne i nezbrinute djece te ga povjerava sestrama Služavkama Maloga Isusa koje je u tu svrhu i utemeljio. Kako nekada, tako i danas, sestre Služavke Maloga Isusa uz Božju pomoć i pomoć mnogih dobročinitelja brinu se za djecu i mlade i pomažu im u njihovu odrastanju i školovanju. Ovu svoju misiju žive i vrše pod vodstvom samog Maloga Isusa, najvećeg prijatelja djece.

 

Preuzmite dokument:

  Najava humanitarni koncert   (343.04 KB)
 

Galerija slika:

  Događanja - Sve