Milosrđe je izvor radosti

Humanitarni koncert i izložba za djecu Stadlerova dječjeg Egipta u Sarajevu


U utorak, 29. 11. 2016., u 19 sati u prostoru Franjevačkoga medijskoga studentskog centra, Zagrebačka 18 u Sarajevu,  bit će održan humanitarni koncert i prodajna izložba za djecuStadlerova dječjeg Egipta (SDE-a) u Sarajevu. Ovo je 12. humanitarni koncert i prodajna izložba u organizaciji Stadlerova dječjeg Egipta i HKD Napretka s misijom školovanja djece bez prikladne roditeljske skrbi.

Na humanitarnom koncertu i prodajnoj izložbi moći ćete dijeliti radost zajedništva, darivanja,  uživati u ljepoti glazbe te za Vaše najdraže nabaviti dar koji ih raduje. Sudjelovanjem i kupovinom izloženih dječjih radova, sestarskih kolačića, te rukotvorina članova Društva Prijatelji Maloga Isusa (PMI) pomoći ćete misiju sestara Služavki Maloga Isusa u školovanju djece Stadlerova dječjeg Egipta u Sarajevu i postati sudionici ljepote darivanja.

Sav naš trud samo je skromna produžena ruka blagoslova sluge Božjega Josipa Stadlera koji se uvijek zauzimao za potrebite i činio djela milosrđa. On i danas potiče naša srca da djelotvorno ljube tužne, napuštene, siromašne, osobito nejake i nemoćne osobe u raznim nevoljama.

Radujemo se sudjelovanju i doprinosu svakoga ponaosob u radosti odrastanja naših najmanjih i najdražih, jer u sućutnom milosrđu prema potrebitima krije se izvor radosti.

Milosrđe je izvor radosti, svjedoči ovo veliko djelo umreženog milosrđa iza kojega stoje  podupiratelji milosrdna srca. (plakat)

Stadlerov dječji Egipat

Prvi Vrhbosanski nadbiskup Sluga Božji Josip Stadler, 1899. godine, osnovao je ustanovu –Zavod Egipat za zaštitu, odgoj i obrazovanje siromašne i nezbrinute djece i povjerio ga sestrama Služavkama Maloga Isusa (SMI). Djeca su ostajala u zavodu dok ne nauče sama priskrbiti za život, a mogla su ako žele i dulje ostati u zavodu. Kako nekada, tako i danas sestre Služavke Maloga Isusa nastavljaju, u duhu Utemeljitelja majčinskom brigom skrbiti za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi u Stadlerovu dječjem Egiptu.

Više od 126. godine sestre SMI slijede put i karizmu radosnog služenja djeci i njihovim potrebama na putu odrastanja. Život i rad posvećuju tome da svako dijete ima dom s ozračjem ljubavi, prihvaćanja, sigurnosti i svega što je potrebno za cjelovit rast i razvoj djeteta: hrana, odjeća, školovanje, druženje, igra, zdravstvena zaštita, izleti, iskustva radosti, rasta i korisnih spoznaja što obogaćuju život … Nadahnjujući se tekstovima starozavjetne  knjige o Tobiji, od samoga početka 24. 10. 1890. godine, sestre i djeca hode pod moćnom zaštitom svetoga arkanđela Rafaela.

s. M. Kristina Adžami

 

Preuzmite dokument:

  Milosrđe je izvor radosti - Poveznica   (2.51 MB)
  Događanja - Sve