Misijska izložba u Gromiljaku
U organizaciji sestara Služavki Maloga Isusa i Prijatelja Maloga Isusa od 3. do 8. prosinca 2016. u Kući Navještenja u Gromiljaku održat će se Misijska izložba, pod geslom "Imaj srce za Haiti" 
Izložbu će u subotu, 3. prosinca u 16 sati otvoriti Mons. mr. Luka Tunjić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije i nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela BiH. Slijedi prigodni program i paljenje druge adventske svijeće.
Ulaz je slobodan svakim danom od 8 do 18 sati, a na izložbi se mogu nabaviti:
- Božićne ikebane za kuću i poslovni prostor
- Domaće božićne kolačiće i ostale prirodne proizvode
- Prigodne božićne darove i još mnogo toga
Svi prihodi od izložbe namijenjeni su isključivo za pomoć dječjeg sirotišta „kardinal Stepinac“ u Port-au-Princeu, u kojem djeluju sestre Služavke Maloga Isusa.
 
Svoj prilog možete uplatiti na Transakcijski račun
Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH - akcija:
Za dječje sirotište „kardinal Stepinac“ u Port-au-Prince, Haiti
Sestre Služavke Maloga Isusa, Bjelave 54, 71000 Sarajevo
154-921-20020348-90 
SWIFT:UPBKBA22
IBAN: BA391549212002034890

„Što smo dulje ovdje sve više upoznajemo bijedu i siromaštvo u kojem žive djeca izvan našeg Doma. Ta bijeda se ne da ni opisati. S obzirom da u našem Domu ne možemo zbrinuti više djece, želja nam je da, što većem broju djece i mladih izvan Doma pomognemo opismenjivanjem i školovanjem. Škole su privatne i plaćaju se. Ljudi nemaju za jesti, kamoli za školu. Mnoga djece 'sanjaju' da jednoga dana pođu u školu. Mi želimo da koje dijete više ostvari svoj san, a vjerujemo da i vi to želite. Uvidjele smo da je odgoj i školovanje, djece i mladih, jedini izlaz iz siromaštva u kojem oni ovdje na Haitiju žive. Hvala vam sto ćete nam vašim prilozima pomoći da zajednički što veći broj djece školujemo.“ Iz pisma sestara sa Haitija
 
Za vrijeme proteklog rata u BiH, vlč. Giordano Belanich, svećenik hrvatskih korijena s prebivalištem u Americi osniva organizaciju pod nazivom Croatian Relief Services (CRS) s ciljem slanja pomoći. Po završetku rata vlč. Giordano napore CRS-a usmjerava prema Haitiju, tada najsiromašnijoj zemlji zapadne hemisfere. Nakon katastrofalnog potresa koji je 2010. godine pogodio tu zemlju, vlč. Giordano je utemeljio sirotište i dječji centar posvećen blaženom Alojziju Stepincu, u kojem borave djeca bez roditelja i roditeljske skrbi u dobi od 18 mjeseci do 15 godina.
Sluga Božji nadbiskup Josip Stadler kaže sestrama služavkama Maloga Isusa koje je ustanovio: «Imajte sve pred očima, kada za djecu i oko djece radite, da Presveti Mali Isus u toj djeci plače, zimu i žegu trpi, bolesti i sve ostale nevolje njihove podnosi, pa ćete uvijek svoje dužnosti veselo i zdušno obavljati i vaša ce misao biti kod Presvetog Malog Isusa u betlehemskoj štalici».
 
Sestre Služavke Maloga Isusa
Kuća Navještenja - Gromiljak
BiH - 71250 Kiseljak
Tel.: ++387 30 872 247; Fax: 872 248
E-mail: kuca.navjestenja@tel.net.ba
www.ssmi.hr/sarajevo
 

Preuzmite dokument:

  Misijska izložba u Gromiljaku - Plakat   (1.75 MB)
  Događanja - Sve