Misijska izložba u “Kući Navještenja” na Gromiljaku

Misijska humanitarna izložba pod geslom „Gradimo zajedno kuću Maloga Isusa na Haitiju“ održat će se od 21. do 25. listopada 2023.g. u „Kući Navještenja“ u Gromiljaku u organizaciji sestara Služavki Maloga Isusa Sarajevske provincije i članova Društva Prijatelja Maloga Isusa. Otvorenje izložbe bit će u subotu 21. listopada u 14.30 sati, a izložbu će te moći posjetiti u navedenim danima od 10 do 15 sati.

Na izložbi ćete moći kupiti prigodne poklone za vaše najbliže u obitelji i za vaše prijatelje. Između prigodnih darova naći ćete i proizvode izrađene u samostanima sestara Služavki Maloga Isusa i iz radionica Prijatelja Maloga Isusa.

Kupnjom jednog ili više artikala pomoći ćete misijsko djelovanje sestara Služavki Maloga Isusa koje već desetu godinu djeluju u jednoj od najsiromašnijih zemalja na svijetu a to je Haiti. Zemlja je to koja je u posljednjih 20 godina najviše pogođena klimatskim opasnostima: poplavama, potresima i uraganima. Više od polovice Haićana pati od pothranjenosti. Više od trećine stanovništva nema pristup čistoj vodi, a dvije trećine imaju ograničene ili nikakve sanitarne usluge, dok više od polovice stanovništva živi ispod granice siromaštva. Nakon ubojstva predsjednika Haitija, Jovenela Moïsea, u srpnju 2021. bande su stekle drastično više moći, stvara se osjećaj nesigurnosti među stanovništvom Haitija. U ovu je dragu zemlju mali Isus poslao naše sestre misionarke, koje mu uz našu pomoć grade kuću.

U ime sestara misionarki i u ime siromaha Haitija unaprijed zahvaljujemo svima koji će posjetom Misijske izložbe u Kući Navještenja podijeliti dar srca s onima kojima je to najpotrebnije. Zajedno možemo sagraditi kuću Maloga Isusa na Haitiju! Pridružite se ovoj našoj želji i učinimo svijet ljepšim i sretnijim.

Vašim posjetom i darom srca postat ćete važan kamenčić u realizaciji ovog misijskog projekta sestara Služavki Maloga Isusa i Prijatelja Maloga Isusa za Haiti.

Dobro nam Došli!

U Sarajevu na blagdan Svete Male Terezije, zaštitnice misija 1. listopada 2023.

Sestre Služavke Maloga Isusa „Kuća Navještenja“ Gromiljak

www.ssmi.hr

Vaš dar za misije možete uplatiti i na broj žiro računa s naznakom Misije - Haiti:

Naslov:

Provincija Bezgrješnog začeća BDM

Družba sestara Služavki Maloga Isusa

Bjelave 54

71000 SARAJEVO

 

INTEZA SAN PAOLO – SARAJEVO

OBALA KULINA BANA 9 A

SARAJEVO

Račun: 154-921-20020348-90

SWIFT: UPBKBA22

IBAN: BA391549212002034890

 
  Događanja - Sve