Vijeće za DPMI-a uz Vijeće za duhovnost i promicanje baštine o. Utemeljitelja Zagrebačke provincije pripremilo je program za dane duhovnog hoda prema slavlju godišnjeg susreta. Taj program uvodit će članove Društva u susret kojeg će slaviti 7. lipnja 2014. u Popovači pod geslom Prijatelji Maloga Isusa pod zastavom Srca Isusova.


Duhovna priprema obuhvaća tri razine: osobnu, obiteljsku i župnu.

Svaki član DPMI-a, po mogućnosti, osobno se priprema za slavlje susreta na dva načina: svakodnevnom moli molitvu Presvetom Srcu Isusovu i Prečistom Srcu Marijinu koja je tiskana uz dopuštenje postulatora vlč. Pave Jurišića, te osobnom molitvom devetnice Srcu Isusovu devet petaka do slavlja godišnjeg susreta: od 11. travnja do 6. lipnja 2014.

Za obiteljsku pripremu Vijeće je animatorima podijelilo knjige pod naslovom Josip Stadler u središtu božanske ljubavi, u kojima su tiskane pastoralne poslanice sluge Božjega posvećene Presvetom Srcu Isusovu Zamisao je da se PMI okupljaju na zajedničko čitanje u svojim domovima te i na taj način njeguju međusobno zajedništvo i obiteljsku molitvu. Čitanje ima za cilj iz pisane baštine sluge Božjega Josipa Stadlera iščitati i odjelotvoriti načine apostolskog djelovanja na obiteljskoj i župnoj razini.

Za župnu razinu ( u dogovoru sa svećenicima ) kao zajednica animirat će u korizmenom vremenu pobožnost križnog puta s tekstovima sl. B. Josipa Stadlera, a u vazmenom vremenu (u svibnju mjesecu) animirat će tri euharistijska klanjanja pod geslom PMI u školi Srca Isusova.

 
  Događanja - Sve