Slavlje XIX. Redovitog Generalnog kapitula Družbe sestara Služavki Maloga Isusa

Od 18. do 28. lipnja 2018.g. održat će se XIX. Redoviti Generalni kapitul Družbe sestara Služavki Maloga Isusa u Odgojno-obrazovnom centru ''Marijin dvor'' u Lužnici kraj Zaprešića. 


Na Generalnom kapitulu sudjelovat će trideset i dvije sestre Služavke Maloga Isusa iz Sarajevske, Splitske i Zagrebačke provincije. Kapitul će se odvijati u duhu slavlja i zahvalnosti za sve primljene milosti kroz proteklih šest godina. Generalni kapitul će izabrati novo Vrhovno vodstvo Družbe i donijeti smjernice za život i poslanje Družbe u budućnosti.

XIX. Redoviti Generalni kapitul održat će se pod geslom: ''Služavka Maloga Isusa, glasnica Radosne vijesti'' nadahnuto na dokumentima koje izdala Kongregacija za Posvećeni život i Družbe Apostolskog života  „Naviještajte“ i „Novo vino nove mješine“.

Logo XIX. Redovitog Generalnog kapitula Družbe

Logo XIX. Generalnog kapitula predstavlja Otajstvo Utjelovljenja Božje riječi u krilu Blažene Djevice Marije, Otajstvo Rođenja Božje riječi u jaslicama i Otajstvo Bogojavljenja Božje Riječi koje je po žrtvi ljubavi darovanoj na križu donijelo spasenje cijelom svijetu i daruje život svemu stvorenomu.

U snazi tih svetih Otajstava Služavka Maloga Isusa živi svoju duhovnost i karizmu, živi poziv na svetost i poslanje biti ''glasnica Radosne vijesti'' u Crkvi i svijetu.

U Logu dominira žuta boja. Ovdje predstavlja stvarateljsku snagu Oca nebeskoga koji daje život, život u izobilju. Predstavlja također Kristovo svijetlo koje ispunja cijeli svemir i osvjetljava put svakoga čovjeka. Svi smo pozvani grijati se na tom svjetlu i nositi ga na sve četiri strane svijeta braći i sestrama.

 U logu je zastupljena i bijela boja koja predstavlja Krista, Jaganjca nevinog i neokaljanog. Predstavlja čistoću i ljepotu života u krsnoj milosti primljenu u snazi Duha Svetoga. Znak je ljepote, čistoće i savršenosti života Blažene Djevice Marije koja je donijela na svijet  - Krista - svjetlo svijeta koje nema zalaza.

Za Služavku Maloga Isusa ''Logo'' je poticaj na radosni život s Kristom i u Kristu i radosni navještaj Božje riječi na raskrižjima ovoga svijeta, jer to od nje želi Otac nebeski. To od nje želi utemeljitelj Družbe sluga Božji nadbiskup Josip Stadler u čijoj Jubilarnoj godini će se slaviti XIX. Redoviti Generalni kapitul Družbe.

Logo je izradio grafički dizajner gosp. Mate Zdilar.

(SMI)

 
  Događanja - Sve