U Slavonskom Brodu, rodnom gradu prvoga vrhbosanskoga nadbiskupa i utemeljitelja Družbe Služavki Maloga Isusa, sluge Božjega Josipa Stadlera, i ove se godine priprema obilježavanje spomen-dana rođenja i krštenja ovoga velikoga sina grada na Savi i hrvatskoga naroda. 


 Na sam dan - u petak, 24. siječnja u 16 sati bit će slavljena Misa u kapeli Stadlerova spomen-doma tj. samostanu sestara Služavki Maloga Isusa u Brodskom Vinogorju. Potom je u 17.30 sati prigodna molitva s polaganjem cvijeća i lampiona kod spomenika Sluzi Božjem, u blizini mjesta njegove rodne kuće, u središtu grada uz Hrvatski dom. Istoga će dana biti pohod grobovima njegovih roditelja.

Središnje slavlje je u nedjelju, 26. siječnja pod svečanom Misom u 10.30 sati u pastoralnom centru župe Gospe Brze Pomoći, uz župnu crkvu u kojoj je kršten Josip Stadler. Misno slavlje predvodit će je mons. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i upravitelj trebinjsko-mrkanjski uz sudjelovanje domaćih svećenika te Sestara Služavki Maloga Isusa. Pod Misom će prvopričesnici Stadlerove rodne župe, praćeni svojim roditeljima i članovima obitelji, obnoviti svoja krsna obećanja u pripravi za prvu sv. pričest. Također će, po prvi puta, biti obilježena „Nedjelja Božje riječi“, proglašena od pape Franje.

Preuzeto: (kta/i.l.)

 
  Događanja - Sve