Krunica Djeteta Isusa Ponedjeljak, 21. 3. 2011.

Krunica Djeteta Isusa odobrena od Sv. oca Pija IX

Među oblicima pobožnosti čašćenja čudotvornog Djeteta Isusa iz Praga, nema bolje od pobožnosti male krunice Djeteta Isusa.

Ovom pobožnošću zadužila nas je s. Margareta od Presvetog Sakramenta. Ta dostojna kćerka sv.Terezije umrla je na glasu svetosti 1648. u dvadesetsedmoj godini života. Postala je poznata po pobožnosti Djetetu Isusu i širenju iste pobožnosti.

Nadahnućem odozgor, napravila je krunicu koja se sastoji od 3 Očenaša na čast Svete Obitelji i 12 Zdravo Marija na čast prvih dvanaest godina Isusovog Djetinjstva. Isus je objavio svojoj vjernoj štovateljici koliko mu je širenje ove pobožnosti drago. Pokazao joj je u jednom viđenju tu malu krunicu čija su zrnca osvijetljena nadnaravnom svjetlošću. Obećao joj je ,da oni koji budu nosili i s pobožnošću molili ovu krunicu sačuvat će svoju čistoću i nevinost.

U vrijeme dok je živjela s. Margareta, molenjem ove krunice zadobivena su mnoga čuda i milosti duhovne i vremenite.

Dijete Isus sa radošću uslišava duše koje mole ovu krunicu i kraljevski nagrađuje one koji šire ovu pobožnost.

S.Margareta preporučila je da svi nose i mole ovu krunicu Djeteta Isusa kao znak veličine i nevinosti Isusove u jaslicama i kao čvrstu nit koja nas  s njim povezuje.

U obrascu kojeg svećenik moli dok blagoslivlje ovu krunicu kaže: Gospodine, od svih onih koji nose i mole ovu krunicu na čast 12 godina svetoga djetinstva Isusovog, otkloni đavla koji sije zlo, otjeraj neprijatelje duše i tijela, čuvaj ih od svakoga zla koje proizlazi iz ljudske naravi, čuvaj ih trajno i pomozi im da sretno dođu u život vječni.

Neka se ova krunica moli s pobožnošću i vjerom , pogotovo ponedjeljkom kada se slavi Praški mali Isusi svakoga 25-tog u mjesecu, jer je to dan slavnog Utjelovljenja i Rođenja Sina Božjega. "Taj dan se slavi radi velikih milosti kojima nas je Božansko Dijete obdarilo jer se želi razdati", kaže blažena s. Margareta od Presvetog Sakramenta.

Preuzmite dokument:

Krunica Djeteta Isusa   (996.29 KB)
English - Rosary to the Infant Jesus   (122.13 KB)
Deutsch - Der Rosenkranz zu ehren des Kindes Jesu   (289.22 KB)
Italiano - Rosario del Bambino Gesu’   (339.67 KB)
  Naša izdanja - Sve