Na izvoru ljubavi Petak, 25. 3. 2011.

Nakladnik:
Provincija Bezgrješnog Začeća BDM

Za nakladnika:
s. Marina Piljić

Biblioteka:
Betlehemsko svjetlo,
knjiga 4

Autorica skulpturalnih scena:
s. Samuela Premužić

PREDGOVOR

Kroz povijest Bog je na mnoge načine govorio čovjeku. Najnježnije muje progovorio u svom sinu Isusu Kristu. Punina Božje nježnosti ponijela je i puninu boli, potaknula na puninu predanosti. Otada su nježnost, bol i predanost sjedinjene u zbilji blagoslova kojim Bog postojano blagoslivlja čovjeka i njegov život na zemlji.

U Isusu Kristu Bog je u ljudsku povijest ušao na najbezazleniji i najsmioniji način: djetinjim i bratskim srcem. Dječjim koracima pošao je ljudskim putovima. Bratskim srcem prišao je svakom čovjeku.

U tom duhu slijediti Isusa mogućeje samo djetinjim i bratskim srcem. A da bi čovjekovo srce bilo djetinje, da bi bilo bratsko, potrebnaje hrabrost, hrabrost u svemu. Potrebnoje odlučiti se do kraja. Živjeti Evanđelje, Evanđelju ništa ne uskratiti.

Dijete Isus otkriva nam da živjeti znači rađati se. Tajna rađanja duboko je upisana u svaki susret s ljudima i Bogom.

Uistinu, Boga upoznajemo tek kad doživimo da smo njegova djeca, i po tome braća i sestre međusobno. Zbog toga nije nam moguće poći Bogu ususret, ne pođemo li ljudima ususret. Nije moguće udomiti Boga u svom srcu - u svom djetinjem srcu - ne udomimo li ljude u njemu.

Stjepan Lice

Preuzmite dokument:

Na izvoru ljubavi: Blagoslov Isusova djetinjstva   (556.23 KB)
At the Source of Love: The Blessing of Jesus' childhood   (922.16 KB)
An der Quelle der Liebe: Die Gnade der Kindheit Jesu   (542.24 KB)
Alla fronte dell'amore: La benedizione dell'infanzia di Gesù   (920.23 KB)
  Naša izdanja - Sve