Subota, 9. 4. 2011.

 Br. 1/2011. (36), siječanj 2011. God. XVII.

Izdavač:
Vrhovna uprava družbe sestara Služavki Malog Isusa

Odgovara:
s. Maria-Ana Kustura, vrhovna glavarica

Uredili:
s. Vitomira Bagić
s. Anemarie Radan

Uredničko vijeće:
s. Vesna Mateljan
s. Kristina Adžamić
s. Emanuela Pečnik

ISSN 1331-8942

RIJEČ UREDNIŠTVA

Štovani čitatelji PMI i prijatelji!
U rukama vam je još jedan broj biltena PMI-a. Vjerujemo da se uvijek obradujete našem biltenu, tim više jer ste mu vi glavni urednici. Vidimo da rado pišete i surađujete, te vam ovom prigodom od srca zahvaljujemo na ljubavi i trudu.

Blagdan Božića je već iza nas, jer vrijeme ne ide nego leti. Svojim dolaskom među nas Mali Isus nas je i ovaj put obradovao i udijelio nam potrebne milosti. Mi, Njegovi prijatelji sigurno smo se na poseban način pripremali i proslavili Njegov dolazak. Očistili smo „štalicu“ svoga srca da bi se On mogao trajno nastaniti u njoj. Nastojimo i dalje biti revni u ljubavi prema Malom Isusu i prema bližnjemu, a posebno prema onima koji su potrebni naše ljubavi i pažnje. Krist nam je darovan od Oca. Neizmjerna Božja ljubav tako se očitovala da je u punini vremena Bog postao čovjek, naš Prijatelj i brat – došao je u ljudsku obitelj.

Kardinal Josip Bozanić u svojoj Božićnoj poruci 2010. potiče nas da pripremajući se za slavlje Nacionalnoga dana obitelji nastojimo u svoje domove unositi i razgovore i razumijevanje i molitvu koja pomaže ostvarivati zajedništvo, te naglašava: Drage obitelji, niste prepuštene samima sebi. Bog po Božiću govori da želi biti i da jest dio vaših briga i radosti, osobito u Crkvi… Zbog toga je važno da se okupljate i gradite zajedništvo s drugim obiteljima u svojoj župi. Ta mreža zajedništva donosi boljitak ne samo uskomu krugu ljudi, nego, po Crkvi, cijelomu društvu… Obitelj nije samo temeljna stanica društva, nego je jamstvo čvrstoće društva… Znamo dobro kako završava narod koji ne njeguje zajedništvo i kojemu nije stalo do vrijednosti dara života…

Ako dakle želimo dobro svomu narodu, poštovat ćemo obitelj, čuvati ju i štititi... nastojimo uvijek da naši životi budu odraz naše vjere i budimo kao kršćani znak zajedništva u svojim odnosima s drugima, u svojim obiteljima, u župnim i drugim crkvenim zajednicama, u narodu kojega smo dio… Molimo da blizina Blažene Djevice Marije, majke i čuvarice zajedništva hrvatskoga vjerničkoga naroda, i svetoga Josipa, zaštitnika naše Domovine, čuva naše zajedništvo u Kristu.

Dragi Prijatelji Malog Isusa, molimo da Gospodin čuva naše obitelji i naše zajedništvo i učini nas svjedocima Svoje Ljubavi! 
Uredništvo

Preuzmite dokument:

Informativni bilten Prijatelja Maloga Isusa   (997.91 KB)
  Naša izdanja - Sve