U službi Malog Isusa Subota, 9. 4. 2011.

Uskrs 2011. god., broj 1/361

Nakladnik:
Vrhovna uprava družbe sestara Služavki Maloga Isusa

Odgovara:
s. Maria-Ana Kustura,
vrhovna glavarica

Glavna urednica:
s. M. Irena Olujević

Uredničko vijeće:
s. M. Genoveva Rajić
s. M. Maneta Mijoč
s. M. Petra Marjanović

ISSN 1331-8624

RIJEČ UREDNIŠTVA

Drage sestre, dragi prijatelji!

Nedavno smo se prisjetili prikazanja Gospodinova u hramu, a evo danas se već na poseban način po tko zna koji puta u povijesti ljudskog roda i našeg naroda obistinjuje Šimunovo proročanstvo da će mač boli probosti dušu njegove i naše Majke.  I ne samo da nam to uprisutnjuje  liturgijski dio crkvene godine, nego je to naša trenutno življena realnost. Isusova muka se ponavlja u tolikim nevinim patnicima, ali i u tolikima koji zadaju boli drugima.

I što nam je činiti? Apostol naroda nas uči da je 'sve milost'. U iskrenoj molitvi otvorimo uši srca i poslušajmo glas Tajanstvenoga: - Ne boj se, samo vjeruj!

Zahvalimo Bogu koji u svakom trenutku o nama vodi brigu. Hrani nas sobom i krijepi nam dušu. Rekao je da će nas doći ohrabriti u liku svog vidljivog zamjenika na zemlji – Petra, Stijene naših dana da Ga dodirnemo vjerom koja će uroditi novom nadom da će dobro pobijediti zlo, istina laž,a  život će iskapiti smrt.  

Dođi, uskrsli Isuse, u naše obitelji, u naše redovničke zajednice, svakom čovjeku dobre volje na ovim naši,m krizama opterećenim prostorima! Oživi nas i pripremi za Tvoj  dar  mira i radosti!

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS svim čitateljima našeg Vjesnika želi i sve pozdravlja!
Uredništvo

Preuzmite dokument:

Vjesnik družbe 2011.   (2.38 MB)
  Naša izdanja - Sve