Statut Društva Prijatelja Maloga Isusa Četvrtak, 21. 4. 2011.

Predgovor

Predraga braćo i sestre, prijatelji Maloga Isusa!
Zahvalnim srcem Gospodinu i Majci Crkvi predajem vam tekst Statuta koji je pregledala Hrvatska biskupska konferencija (u daljnjem tekstu HBK) i dopisom br. 295/2009. odobrila na razdoblje od pet godina. Time je Crkva službeno upoznata s vašim načinom života u kojem nastojite da djelima ljubavi i molitvom širite evanđeoski duh.
Tekst Statuta izraz je vašeg identiteta da bi svi u Crkvi po njemu mogli saznati tko ste, čemu ste se posvetili i na koji način nastojite ostvariti svoje poslanje na dobrobit svoje braće i sestara te na slavu Božju. Iz njega se jasno može vidjeti da su Prijatelji Maloga Isusa zajednica vjernika koji, u suradnji s Družbom sestara Služavki Maloga Isusa, nastoje u svijetu živjeti evanđelje u duhu sluge Božjega Josipa Stadlera. Primjer Maloga Isusa, kojega ste izabrali za svoga prijatelja i zaštitnika, potiče vas da živite u poniznosti i jednostavnosti, potpuno predani volji nebeskoga Oca i zagovoru Blažene Djevice Marije.
Odobreni tekst služi vam za trajno preispitivanje vjernosti poslanju primljenu od Gospodina. U njemu se nalaze temeljne zasade vaše karizme koje se mogu i moraju iščitavati u životu zajednice, ali i svakoga člana ponaosob. Statut je nastao kao plod vašega dosadašnjeg načina života i djelovanja koje ste željeli pravno izraziti. Statut trajno usmjerava vaš život i službu.
Sestre Služavke Maloga Isusa podržavaju vas u plemenitu nastojanju izgrađivanja Crkve djelima ljubavi prema potrebnima i molitvom za Božji blagoslov Crkvi i svijetu. Zahvaljujemo vam na pomoći koju ste nam do sada pružali u apostolskom radu i njegovanju naše karizme, a uvjerene smo da će se naša suradnja nastaviti kako bi svijetom jače zasjala slava našega Spasitelja – Maloga Isusa. Neka vas u življenju vaše karizme, kako je određena ovim Statutom, prati njegov blagoslov i zagovor Blažene Djevice Marije.

s. Maria-Ana Kustura
vrhovna glavarica

Zagreb, o Blagovijesti 2011.


Izdaje: Vrhovna uprava Družbe sestara Služavki Maloga Isusa 

Pripremio. Marinko Nikolić

Preuzmite dokument:

Statut - Kako biti prijatelj Isusu?   (269.29 KB)
  Naša izdanja - Sve