U službi Malog Isusa Četvrtak, 1. 11. 2012.

Broj 3/367 Zagreb, listopad, 2012. Godina XLVXVI

Nakladnik
Vrhovna uprava Družbe Sestara Služavki Maloga Isusa

Odgovara
s. M. Radoslava Radek, vrhovna glavarica

Glavna urednica
s. M. Ana Marija Kesten

Uredničko vijeće

  • s. M. Petra Marjanović
  • s. M. Ljilja Marinčić
  • s. M. Jelena Marević

Lektura
Srećko Paponja

Omotnica
O. Berberović, akademski slikar

Tisak
„Naša djeca“, tiskara d.d., Zagreb

Naklada
200 primjeraka

Riječ uredništva

Drage sestre, dragi prijatelji!

Nalazimo se na početku Godine vjere u kojoj nas papa Benedikt XVI. poziva na autentično i obnovljeno obraćenje Gospodinu, jedinom Spasitelju svijeta. Milosno vrijeme koje je ispred nas daruje nam novu mogućnost ponovno krenuti od Krista. To je jedini početak i put kojim nam je ići kako bi sudjelovali u obnovi Crkve i osobnim svjedočanstvom širili svjetlo Riječi i istine koju nam je Gospodin ostavio.

Naš novi vjesnik U službi maloga Isusa upravo nam donosi svjedočanstva vjere naših sestara koje su kroz povijest svoga redovničkog života sudjelovale u naviještanju Radosne vijesti u svetoj Crkvi. One su kroz svoj životni hod bile poput mudrih djevica koje su brižno nadolijevale ulja u svoje svjetiljke, pazeći da ih bure i oluje života ne ugase. Stoga su s velikom zahvalnošću stajale pred Gospodinom na slavlju 70, 50 i 25. obljetnica svetih zavjeta i obnovile mu svoju vjernost do kraja života.

Da je svjetiljka Družbe upaljena u Crkvi i da gori, svjedoče nam i naše nove svjetiljke, mlade sestre, koje se pridružiše našoj redovničkoj zajednici obnovom zavjeta, polaganjem prvih zavjeta i ulaskom u drugu i prvu godinu novicijata Družbe. Dobrom Bogu zahvaljujemo na tom velikom daru podmlatka naše Družbe.

Na stranicama ovog Vjesnika moči će te iščitati kako smo živjeli dane ljetnih odmora, duhovnih vježbi i drugih radosnih događaja i novosti u Družbi. Naći će te poticajnih misli za duhovne obnove, molitava i razmišljanja naših sestara. Darujemo Vam ih za trenutke odmora u već zahtjevnim danima našega zauzetog poslanja u Crkvi.

Sve vas dragi čitatelji pozdravljamo našim pozdravom:

Živio Mali Isus! Uvijek u našim srcima!

Uredništvo

Preuzmite dokument:

Vjesnik družbe sestara Služavki Maloga Isusa   (1.06 MB)
  Naša izdanja - Sve